Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 31, 2012

Zit


Zelf was ik na een nacht goed slapen redelijk opgeknapt na een redelijk zwaar weekend. Die entertainment-klussen (vanavond heb ik er weer eentje!) en fotoshoots (In november sta ik in de glossy 'Jan'! En goed, Carice van Houten mocht bij mij in hetzelfde fotoframe...) en dergelijke zijn best leuk om te doen, hoor! Maar soms ook best vermoeiend en als het dan ook nog 'normaal' is dat je drie maanden op je geld moet wachten is dat opeens minder leuk. Toch blijf ik het maar doen want ik kan er lekker m'n eigen geld mee verdienen.

Ons gemeenschappelijk trapportaal wordt 'opgeknapt'. Om u te laten zien in welk vreselijk kleurtje een en ander wordt overgeschilderd (van reparatie of vervanging van kapot of verrot hout is namelijk geen sprake) hierbij een foto:


Het gekke is dat Ymere probeert de ruim 100 jaar oude appartementen van 38 m2 (zonder balkon!) te verkopen. Men kijkt dus uitsluitend naar persoonlijk gewin op de korte termijn en niet naar wat voor iedereen het beste is op de lange termijn. Het lijken verdorie wel politici!
Ik vroeg of het mogelijk is dat mijn zoon op een dag de woning overneemt, mocht ik intrekken bij mijn vriendin.

Dat blijkt dus te kunnen maar dan moet er wel aan een absurde voorwaarde worden voldaan: hij moet minimaal 35 jaar op mijn adres ingeschreven staan en kan dan een verzoek indienen om de woning op zijn naam te laten overschrijven. Vreemd, niet, dat velen dan woonfraude plegen door op papier op een woning te blijven terwijl stiekem hun kind er in zit...