Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 28, 2018

De week voorbij

In mijn eentje slapen vind ik prima maar in mijn eentje wakker worden vind ik nog steeds niet leuk. Logisch, als er jarenlang ook een ander in huis is bij het 's ochtends opstaan is het flink wennen wanneer die ander geen mens is maar een kat. Je mist wat je gewend bent. Maar lang genoeg volhouden en ook de nieuwe situatie zal wennen. 'Alles went. Zelfs hangen. Als je het maar lang genoeg doet.' hoorde ik vaak als kind.

Maandag op het werk ging niet alles volgens plan of volgens verwachting maar de hoop dat de brouwerij (een zoekplaatje: de brouwerij staat op deze foto.
)
een mooie toekomst tegemoet gaat is gestegen. Bij mijn maandagavond club werd er gesproken over de verschillen en overeenkomsten tussen hoop en verwachting. Een Broeder opperde dat hoop vooral een kwestie is van het gevoel en verwachting eerder gebaseerd is op de ratio. Wat zijn volgens u de verschillen en overeenkomsten tussen hoop en verwachting? Onderweg naar huis zag ik dit:
Na een paar uurtjes grotendeels zittend filosoferen
vind ik het prettig om rustig naar huis te wandelen.
Daar doe ik zo'n 25 minuten over.

Dinsdag schreef ik weer eens een (Engelstalig) stukje voor mijn volgers op LinkedIn. Een stukje over bedrog (klik). Had een buurvrouw op de thee en verrichtte klusjes als het regelen van een nieuwe foto voor mijn openbaar vervoer pas

, het maken van een afspraak met een isolatiespecialist en dergelijke. Ook verwijderde ik weer spullen uit mijn jarenlang opgebouwde verzameling. Ditmaal waren oude agenda's het slachtoffer van mijn nieuwe instelling: het bewaren van herinneringen geeft minder rotzooi dan het bewaren van objecten. Best geinig dat ik kan nalezen wat ik deed op 4 oktober 2002 maar het is een heel stuk praktischer om mij te richten op wat ik vandaag en morgen doe.

Het avondeten nuttigde ik in gezelschap van een vroegere buurvrouw in een lokaal restaurant.

Daarna trokken wij samen naar een lokaal café waar wij welkom werden geheten met een prettig stukje live muziek.
De jonge liedsjeszanger bleek fan van The Velvet Underground

In de loop van de avond werden wij in het plezierig samenzijn vergezeld door een vriend van mij die na sluitingstijd samen met de dame bij mij thuis nog 'even' een drankje deed. Uiteindelijk sloot ik mijn oogluikjes om een uurtje of vijf in de ochtend.

Woensdag een beetje brak wakker geworden dus eerst maar even aan de koffie met een buurvrouw. En met een andere buurvrouw. Reuzegezellig! Een paar nieuwe afspraken gemaakt en kleine huishoudelijke karweitjes opgeknapt. Daarna boodschappen gedaan en gekookt. Een vriend kwam eten. Voor hem en mijzelf maakte ik deze spinazie ovenschotel:
Ik zie er een gezicht in. U ook?

Ik was ietwat vermoeid dus vleide mij tijdig in de armen van Morpheus.

Fijn gewerkt op de brouwerij donderdag. Op het einde van de werkdag eerst even de kat eten geven en daarna een café bezocht waarbij ik een biertje van eigen brouwerij meenam om te laten proeven door de uitbaatster. Zelf dronk ik een ander biertje. Ook lekker:
Daar aangekomen besefte ik dat het voor het eerst in mijn leven was dat ik een kroeg bezocht zonder er te hebben afgesproken met vrienden. Viel best mee.

Vervolgens thuis een hapje eten waarna ik thee dronk met een buurvrouw.

Vrijdag dankzij geïnspireerde collega's weer veel werk kunnen verzetten en de vrijdagmiddagborrel was dus meer dan verdiend.
Geintjes uithalen met collega's hoort daar wel een beetje bij.

Zeven uur 's avonds thuis en de finale gekeken van mijn favoriete kwis: De Slimste Mens. Stiekem toch best moe geworden van het werken dus op tijd naar bed. Waar ik nog een stripboek (De Rode Ridder) las voor ik in slaap viel. Heerlijk om even voor het slapengaan de eigen wereld achter mij te laten en even een wereld in te duiken waarin het leven wat eenvoudiger is en het verschil tussen goed en kwaad wat helderder.

Zaterdag de ovenschotel schoongeschrobt. Maar niet voordat ik samen met een buurvrouw een volle theepot had leeggedronken. Ook gedachtes proberen te verwerken als: 'Wat bezielt mensen om bewust dingen te doen waarvan zij zeker weten dat die anderen leed zullen berokkenen?' Recent voorbeeld: twee jongelui die een grote kei op een donkere weg leggen (klik) in de hoop dat een automobilist daar tegenaan rijdt. Wat prompt gebeurde. Is het pure verveling? De absolute onmogelijkheid na te denken? Opzettelijke kwaadwillendheid?

Op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) werd deze dag onder meer vertoond de film 'Amateurs', een Zweedse film met Engelse ondertiteling. Terwijl in een theater in Rotterdam de cast en crew van de betreffende film te gast was was er een live verbinding met tientallen andere bioscopen wereldwijd. In een daarvan zat ik met een vriendin te kijken naar het publiek in Rotterdam.

En naar de film. Die ging over het leven in een Zweeds dorp. Een dorp waar migranten wonen, zoals er zoveel zijn. En waar eigenlijk ook maar een enkel probleem aan te wijzen is: een handvol mensen dat weigert zich aan te passen. Aan beide zijden van het spectrum. Zelfs stelde ik de vraag ook ooit eens maar kreeg nooit een inhoudelijk antwoord: 'Jij vindt dus dat ik mij aan jou moet aanpassen maar waarom vind jij dat jij je niet hoeft aan te passen aan mij?'

Wij bereikten het EYE filmmuseum door een oversteek te wagen met een veerpont. Geniet ik elke keer weer van.
 Wij liepen ook langs dit bouwwerk
waarin ik ooit als piccolo mensen mocht begeleiden
naar het restaurant op de bovenverdieping

's Avonds toch wat meer gedaan dan ik van plan was te doen dus zondag was ik wat brak en bleef nog even in bed liggen. Na toiletbezoek en het voederen van de kat. Met een vriendin had ik het erover dat er mensen zijn die vooral vanuit hun gevoel handelen terwijl anderen handelen vanuit de ratio prefereren. Ik zit in die eerste categorie. En u?

Verder was deze dag voor huishoudelijke karweitjes als het draaien van een was, nagels knippen, stofzuigen, scheren en dergelijke. Bovendien weer wat spulletjes in de 'dit-mag-allemaal-weg' doos gestopt. Ook wat tijd vrijgemaakt om te werken aan mijn volgende verhalenbundel. Schrijven is leuk! Redigeren wat minder.

Het avondeten bij een buurvrouw bestond uit macaroni met een zelfgemaakte pudding toe. Lekker! Ook haar man en een vriend smulden er van.


Het Engelstalig stuk van deze week gaat over liefde: http://terrebelius.blogspot.nl/2018/01/unconditional-love.html

'Choices' van Uriah Heep is het muziekje van deze week:And we all make our choices
Like a blind man feels his way
And the choice
I've made is simple
Passion over pain

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Ursula Le Guin, Mark E. Smith en Ingvar Kamprad


================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/