Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, januari 02, 2010

Filmpje

"Aieieiiiieaiie!!" klonk het uit de monden van een stel gillende keukenmeiden die bijkans in doodsangst vluchtten voor een gillende keukenmeid. De nichtjes van een paar buurjongens vermaakten zich ook opperbest in de nacht van het oude op het nieuwe jaar. Wij hadden redelijk wat siervuurwerk en ook een lading boemetjes. Er zijn bij ons geen ongelukken gebeurd, mede door inachtneming van een paar basisregels: Geen alcohol drinken bij het vuurwerk afsteken, gebruik van aansteeklont of sigaret en niet ontplofte stukken vuurwerk niet opnieuw proberen te ontsteken. Dan wordt vuurwerk afsteken net zo simpel als plezier hebben.

Dat bleek ook vriend Georges te hebben gehad die na het werk tegen de ochtend bij mij, m'n zoon en diens oma nog een glaasje bubbels kwam meedrinken en een paar oliebollen eten voordat hij zich ter ruste legde op het logeerbed. Eigenlijk m'n zoon's bed maar voor de gelegenheid sliep die met mijn moeder in mijn tweepersoonsbed en was de bank voor mij. Oorspronkelijk zouden er ook nog een stripteuze en haar vriend blijven slapen. Dan was m'n zoon in de hangmat gegaan, oma in zijn bed, het koppel in mijn bed en vriend Georges en ik op de woonkamerbank die stiekem een slaapbank is.

Vriend Erwin was er niet voor de nacht maar kwam de volgende dag. Ook met hem nog een paar drankjes genuttigd op het nieuwe jaar. Maar dan in de kroeg en niet thuis.

Vanmorgen dochter Eva opgehaald terwijl wij haar zusje konden uitzwaaien die naar een feestje ging waarbij gezwommen zou worden

Broer en zus zitten te ministecken terwijl ik dit schrijf en de geur van verse popcorn bereikte zojuist mijn neusgaten. De kinderen hebben ook warme chocolademelk gemaakt. Met marshmellows.

Zo. We zijn een paar uur verder en broer en zus hebben zijn oppas-katten te eten gegeven en kregen daarna hun eigen avondmaaltijd: worst met boerenkool.
Eva is inmiddels opgehaald en m'n zoon is voor z'n voorlopig laatste dagje rust naar zijn oma.

Ik ga nagenieten en vanavond nog naar een verjaardag om daarna een vriendin te zien optreden in een nachtclub.

Het vervolg op het verhaaltje van gisteren kunt U volgende week vrijdag verwachten. Wie het eerder wil lezen: U kunt een bijdrage storten op bankrekening 4873680 tnv T. Weijnschenk, Amsterdam...;-)

Hierbij ook nog even een paar foto's én (speciaal voor de liefhebbers van knalvuurwerk) een filmpje.

Deel dit bericht