Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 07, 2021

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat creatieve mensen bezig blijven met het helpen van anderen en daarmee de wereld een beetje beter maken. Zo is er de Delftse student Olivier de Gruijter die een manier bedacht om vervuild water drinkbaar te maken op een relatief eenvoudige manier: door op bestaande jerrycans een vilterpomp te plaatsen worden potentieel vele duizenden mensen - met name kinderen - gevrijwaard blijven van uitdroging en diarree, vaak met overlijden tot gevolg. Hij bedacht een filtersysteem (met de geweldige naam 'jerrycanfilter') dat de mensen zelf op de al gebruikte jerrycans kunnen schroeven. Een paar keer pompen en het water dat met de jerrycan uit de een of andere vervuilde bron is gehaald, is voor zo'n 99.9% ontdaan van virussen, bacterieën en andere zooi.

Ook goed nieuws is dat ik ervan genoot even met de kat van een vriend op schoot te zitten. De prachtige Maine Coon met de naam Mingus was mij natuurlijk niet gewend dus had er na een paar minuten genoeg van.
Deze lolcat gaat over de vrijheid om te kiezen:

'Natuurlijk heb je keuzevrijheid. 
Maar bedenk dat je met jouw keuzes anderen boos kunt maken.'


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels