Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 23, 2011

Nederlander

Had gehoopt vandaag wat in te lopen voor de schrijfklus in het kader van NaNoWriMo. Helaas diende er ondermeer wat achterstallig huishouden te worden verricht. Soms hoopte ik dat ik een vrouw had...(Moet ik bukken?).

Vanmorgen hielp een buurvrouw gelukkig met het wisselen van de bedlakens. Erg fijn, een beetje hulp als je been nog niet zo makkelijk alle kanten op draait die je zou willen! In elk geval niet zonder pijn. Daarna met een vriend en m'n moeder naar het tuincentrum. Gezellig even een broodje gegeten en Toos & Moos (de goudvissen) getrakteerd op een nieuwe verschoon-emmer. Even de Indische Toko in voor wat hapjes, waaronder een stukje Kue Mangkok voor mij. Mjammie!

Daarna even Sinterklaas geholpen door wat leuks uit te zoeken voor m'n kinderen (help mij herinneren dat ik u later vertel dat het gaat om een heuse Kalimba...) en na het voor de deur afleveren van m'n moeder met de betreffende vriend in zijn auto naar Spaanse les zitten luisteren. Erg nuttig want vandaag werd bevestigd dat ik inderdaad volgende maand voor een paar daagjes naar Barcelona mag voor een opdracht. Meteen ook maar een booking geaccepteerd voor de dag nadat ik terug ben in Amsterdam.

Handig, hoor, een beetje les krijgen in een vreemde taal! Al haalt een cd'tje het natuurlijk niet bij een leuke juf...;-)

De kwaliteit van het onderwijs in Nederland lijkt helaas vaak bedroevend slecht. Daar heeft deze reageerder bij De Krant van Ingeslapen Nederland volkomen gelijk in...:

"Dit is al jaren geleden bekend zinds de buitenlanders kinderen op de scholen kwamen" http://telegraaf.nl/s/10967498

Maar gelukkig hebben we in Prins Mark de Eerste een daadkrachtig leider die wel even paal en perk zal stellen aan alle ellende in ons mooie Nederland! Zo wordt fraude met uitkeringen hard aangepakt. Maar liefst één procent van alle uitkeringstrekkers fraudeert en daar zijn tonnen mee gemoeid! Daarom worden enkele tientallen miljoen euro's besteed om die fraudeurs op te sporen, juridisch te vervolgen en die paar honderd duizend euro terug te vorderen. En volkomen terecht!

Aan de top van het Nederlands verzorgingswezen wordt gefraudeerd door zo'n 5 procent van de topmanagers. Voor een totaal bedrag van zo'n 5 miljard euro.

Helaas, vanwege het aanpakken van al die aso's die frauderen met een uitkering is er geen geld en mankracht meer om frauderende topmanagers aan te pakken. Daarom is het aantal aangepakte uitkerings-fraudeurs inmiddels enkele tientallen terwijl het aantal angepakte frauderende topmanagers is blijven steken op nul.

Maar die topmanagers zijn gelukkig stuk voor stuk echte Hollanders. Daar zit niet één buitenlander of zelfs maar een vrouw bij. Bovendien zitten er veel ex-politici of vrienden van (ex-)politici bij. Stuk voor stuk betrouwbaar dus. Dat blijkt wel uit het feit dat maar vijf procent van hen fraudeert. In tegenstelling tot werkloosheidsuitkeringen waarbij maar liefst door 1 op de 100 mensen wordt gefraudeerd! En natuurlijk allemaal buitenlanders, die fraudeurs!

Ja, het wordt hoog tijd dat Nederland wordt teruggegeven aan de Nederlanders!

Nederland terug aan de Nederlanders? Maar wie zijn dan eigenlijk die "echte Nederlanders"? Enkele racisten uit Urk? Een paar egocentrische yuppen uit de randstad? Dat handjevol boeren dat alles weet van bieten maar denkt dat de mens nooit op de maan is geweest 'want het is daar veel te koud'? Die gepensioneerde meneer in Limburg die de VVD begin jaren '70 met subsidies en valse beloftes uit Turkije haalde omdat 'wij' weigerden onze handen vuil te maken? Een of andere geblondeerde Venlose half-Indische allochtoon met een grote mond? Henk en Ingrid dan? Of Hans en Anita?

Mijn vraag aan u: bent u een echte Nederlander (of Belg, natuurlijk...;-))?