Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 02, 2022

Privacy. Bent u er op gesteld of heeft u niets te verbergen?

Privacy bestaat al heel lang niet meer. Ook zonder gebruik te maken van internet zijn er zo'n 300 bedrijven en personen die heel veel van ons weten: de Belastingdienst, onze ziektekostenverzekeraar, artsen, buren, vrienden, familieleden, energiebedrijven, de voetbalclub, het Ministerie van Justitie, de Burgelijke Stand, de telefoonmaatschappij, het Waterbedrijf, en cetera. Daarnaast zijn mensen per definitie wat angstig voor iets dat zij (nog) niet kennen. Daarom ook is er vreemdelingenhaat en het daaruit voortvloeiende racisme. 

========================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

=========================================================
Grappig vind ik mensen die via Whatsapp klagen dat Facebook hun privacy ondermijnt en blijkbaar niet weten dat het al een tijdje hetzelfde bedrijf is. Dat 'ze' ons gedrag sturen met gerichte advertenties of zelfs via chemtrails of 5G-straling is een idee dat - in andere vormen weliswaar - letterlijk zo oud is als de weg naar Rome: in die tijd werden er al mensen betaald of omgekocht om - bijvoorbeeld op de fysieke markt (het 'Facebook' van toen) - een bepaald idee te verkondigen.

Ook grappig vind ik mensen die klagen dat 'ze' alles van ze weten maar voortdurend de GPS van hun mobieltje aan hebben staan 'want dat is toch wel makkelijk', net als gezichtsherkenning in de foto-app en zo'. Bovendien laten zij op sociale media doodleuk weten wanneer zij op vakantie gaan, waarheen en voor hoe lang. Waardoor inbrekers rustig de tijd kunnen nemen om hun huis leeg te halen. De website 'please rob me' probeert mensen te wijzen op hun onhandigheid.

Ook zijn er mensen die zeggen dat zij niets te verbergen hebben maar als je hen vraagt naar iets uit hun privésfeer direct in de verdediging schieten:Dan zijn er ook nog de hypocrieten die er geen probleem mee hebben wanneer de privacy van anderen wordt aangetast maar het vreselijk vinden wanneer hun eigen privacy in het geding is.En hoe zit het met het recht van anderen om niet te worden geconfronteerd met privé informatie van anderen waar zij niet op zitten te wachten? Wanneer anderen op luide toon - al dan niet via de telefoon - met mensen privésituaties bespreken terwijl anderen binnen gehoorafstand zijn?

In hoeverre bent u gesteld op uw privacy en hoe voorkomt u dat mensen dingen van u weten waarvan u liever niet heeft dat zij die weten?