Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 12, 2012

Frankrijk


Navraag leerde dat het ook in Frankrijk verboden is luidruchtige kinderen te vermoorden wanneer je rustig op het strand ligt bij te komen van inspannende vakantie-activiteiten als lezen, wandelen, luieren, Yahtzee spelen en eten. Wij zagen een Mirage. Waarmee een gevechtsvliegtuig wordt bedoeld en geen luchtspiegeling.

Op een landweggetje zagen wij het resultaat van de confrontatie tussen een tractor en een kikker. Onnodig te zeggen dat de kikker aan het kortste eind trok. Wij zagen meer sterren dan mensen en terug in Amsterdam weer meer mensen dan sterren. Op vakantie zagen wij zelfs een groot deel van de Melkweg en vallende sterren. Geen Tiger Woods of zo maar verbrandende meteorieten.

Op gegeven moment vertelde mijn dochter mij dat de wc verstopt was en ik vroeg haar of zij die toch uiteindelijk nog gevonden had. Langs een weg in de buurt van het stuk land waar wij huisjes hadden gehuurd stonden eikenbomen. Daardoor waren er zoveel eikels op de weg dat ik even aan Amsterdam moest denken.

Er was geen internet, geen televisie en geen spelcomputer. En tòch wisten broer en zus - respectievelijk 16 en 11 jaren jong - zich te vermaken. Wij speelden ondermeer honkbal, het eerder genoemde Yahtzee, badminton en tafeltennis en aten eieren van de aldaar rondlopende kippen.

Nu werd ook voor ons duidelijk wat mensen doen die zich niet 5 uren per dag bezig houden met het lezen van 'belangrijke' e-mails en het bekijken van 'interessante' TV-programma's. Ja, wij hadden het zeer naar ons zin in Frankrijk.

Hieronder een paar sfeerfoto's. Meer later in een online album. De laatste is van de uitzwaaiploeg...;-)