Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 12, 2015

Niet alleen uw spijkerbroek wordt genaaid.

In één en dezelfde fabriek worden vijf merken spijkerbroeken gemaakt maar behalve de naam op het ingenaaide etiket zijn er weinig verschillen en geen enkele spijkerbroek verlaat voor meer dan €5 het pand. Toch komt de ene broek op de grote hoop terecht op de markt waar die voor een tientje van de hand gaat. De duurste krijgt een eigen 'display' in een 'designshop' en zal €250 opbrengen terwijl er nauwelijks aantoonbare verschillen zijn in materiaalgebruik en afwerking. Zelfs één van de grootste jeans experts van Europa kon het verschil tussen het ene en het andere merk niet meer constateren nadat de etiketten met merknaam waren verwijderd. Wij worden dus bedrogen. En wij willen worden bedrogen. U en ik natuurlijk uitgezonderd. Toch?

7 opmerkingen:

 1. Ik doe mijn best, maar soms kom je er niet onderuit dat ze een loopje met je nemen. Maar vandaag heb ik er nog één af kunnen slaan.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och lieverd, dat is allang bewezen, ook in dat programma, hoe heet dat ook alweer... De rekenkamer! Daarin hebben ze ooit de Chanel no5 eens opgezocht, wat het nu in werkelijkheid kost zo'n flesje parfum het maak proces en voor hoeveel het in de winkel staat. In totaal, kost het ongeveer zo'n 5 euro geloof ik de totaal productie in het nu... de echte Chanel he.... maar ja, als men het voor 5 euro in de winkel zet, geloven 'wij' het niet en kopen we het niet, we willen opgelicht worden...

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bertjens22:25

  Het is bekend maar er is toch echt een kwestie van slechte stretch, slechte verf, slechte pasvorm, dit alles in de gtoedkoopste sector. Wat ineerlijk is, is de onbehoorlijke prijsopdrijving door de popi merken maar dat is met veel andere kleding ook.
  Verder is het een zaak van niet willen achterblijven bij anderen.In ons gezin wisten de dochters daar alles van en dan het liefst met de duurste merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik snap de kledingbranche sowieso niks van. En mode en keuze en winkelpanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. €250,- voor een broek? Zoveel zal ik er van zijn lang zal zijn levensdagen niet voor geven.
  Het gaat met schoenen trouwens net zo. In Afrika worden schoenen gemaakt voor €4,-, en die verkopen hier voor €110,-
  Zolang mensen per se de duren blijven kopen zal het doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wanneer de verkoopprijs iets hoger ligt omdat men tijdens het fabricageproces goed voor z'n mensen zorgt is dat prima, maar helaas is dat vrijwel nooit zo, je betaald alleen een hoge prijs voor "de naam", ik heb genoeg in die branche gezien om daar illusies over te hebben. Evengoed zijn die dumpprijzen niet goed voor de werknemers in die industrie dus dát zouden we óók weer niet moeten willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, je moet daarbij wel iets in overweging nemen: de broek van 5 euro is wellicht door kinderhanden gemaakt in erbarmelijke omstandigheden...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht