Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 08, 2010

Heil Schicklgruber

Er zijn mensen die beter kunnen schrijven dan Kluun, beter kunnen schilderen dan Karel Appel, beter kunnen zingen dan Lady Gaga, beter kunnen dansen dan Michael Jackson (Hoewel daar de meningen over verdeeld zijn. Persoonlijk vermoed ik dat zelfs ik met m'n versleten heup beter kan dansen dan iemand die al enkele maanden dood is. Maar dat terzijde.), beter kunnen hardlopen dan Usain Bolt, etcetera...Er zijn vooral andere factoren dan talent die bepalen of je in je vak al dan niet de top haalt.
Komaf, geboorteland, omgeving en zelfs huidskleur of geslacht kunnen bepalend zijn voor iemands toekomst. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Wereldwijd schaatst er welgeteld één neger op topniveau (Shani Davis), een handjevol vrouwen schaart zich in de wereldtop waar het gaat om schaken en zo verder. Er zijn er die beweren dat negroïde mensen niet kunnen schaatsen en blanken niet lang kunnen hardlopen. In wezen klopt dat natuurlijk maar is dat gewoon verklaarbaar: Hoeveel bevroren water ziet een gemiddelde neger en hoeveel blanken hebben direkte voorouders die dagenlang achter een antilope aanrenden om die uiteindelijk te verschalken voor het avondmaal?
Traditioneel gingen meisjes bij het haardvuur niet schaken met hun vader maar breien met hun moeder. Maar tradities zijn er om doorbroken te worden, pogingen van "cultuurbehouders" ten spijt. Er zijn er die het liefst de oude traditionele patronen hersteld zien: Vrouwen aan het aanrecht, negers op de plantages en in de mijnen, blanke machthebbers in schommelstoelen op veranda's; geestelijk zwakkeren worden uit het zicht gehouden want stel je voor...ja, wat eigenlijk? Er gaan alweer stemmen op om mentaal minder begaafden te steriliseren of zelfs om te brengen. Eén der eersten die dat officieel voorstelde was de toenmalige Engelse minister van Binnenlandse Zaken Winston Churchill. Diezelfde mensen die dat zeggen te willen willen ook "alle buitenlanders het land uit" hebben. En dat alles voor het sterker worden van het Arisch ras. Het "grappige" is dat die mensen helemaal niet weten dat met "Het Arische ras" de Iraanse volkeren en mensen uit Noord-India worden bedoeld. Oorspronkelijk dan. Diezelfde ontevredenen weten waarschijnlijk ook niet dat het concentratiekamp een Engelse uitvinding was. Rond 1900 gebruikten de Engelse overheersers in Zuid-Afrika concentratiekampen om de vrouwen en kinderen van opstandige (blanke!) boeren op te sluiten. Dat nadat hun boerderijen waren platgebrand als uiting van de "tactiek van de verschroeide aarde." Die tactiek was één van de voornaamse redenen van Napoleon´s verlies in Rusland. Maar dat terzijde. ...Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die Hitler's gedroomde "heilstaat" werkelijkheid willen zien worden. Even recapituleren: wat wilde Hitler ook alweer? -Elke burger wordt altijd gecontroleerd op "subversieve gedachten" en "afwijkend gedrag". Welnu: er zijn ook in Nederland bedrijven waar je beloond wordt als je een fout van een collega rapporteert aan de baas;
Op bijzonder veel openbare plekken heerst camera-controle;
We kennen een ID-plicht voor mensen vanaf 14 jaar (Stalin was minder streng; hij vond 16 jaar vroeg genoeg);
1 op de 7 telefoongesprekken in Nederland wordt afgetapt door de AIVD;
E-mails worden voortdurend doorgespit op "opruiend taalgebruik" en staat-onvriendelijke opmerkingen. Met name vanaf een groot afluisterstation in Groningen dat een groot deel van Europa in de gaten houdt als onderdeel van het wereldwijde "Echelon"-project. -Elke burger gaat idealiter twee weken per jaar met vakantie en wordt dan in de watten gelegd door jonge fitte mensen in rode t-shirts, opdat den burger de rest van het jaar produktief kan zijn voor de maatschappij. Centerparcs. Say no more. -Kinderen moet groepsgevoel, overwinnings- en competitiedrang worden bijgebracht Waarom zouden voetballen en scouting zo zwaar worden gesubsidieerd? (Niet dat voetballen en scouting zo slecht zijn maar dat is het punt niet.) -Duitsland moest "van vreemde smetten vrij" zijn om de zuiverheid van het Arisch ras te waarborgen. Daarom moesten Joden, zigeuners en zwakzinnigen het veld ruimen. Sommige Nederlanders (volgens Wilders-aanhangers een meerderheid van de bevolking) willen "alle moslims" Nederland uit hebben. Wat is ook alweer precies het verschil met het vroegere "het is allemaal de schuld van de Joden"? Het is maar goed dat Hitler's vader een bastaardkind was en daardoor vernoemd naar diens moeder want anders had men tussen 1940 en 1945 geroepen "Heil Schicklgruber". De link van vandaag laat zien waar U uw boodschappen het goedkoopst kunt doen.

Deel dit bericht