Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, januari 26, 2017

Persoonlijk

Vooral oudere mensen begrijpen het vaak niet als jongere (onder de 50...) zeggen dat zij zo moe zijn na een dag werken. 'Ja maar jullie hebben toch computers om het werk te doen!?' Klopt, maar iemand moet die computers vertellen wat die moeten doen. En iemand moet het corrigeren wanneer er iets verkeerd is ingevoerd. En iemand moet degene die de software schrijft er op wijzen wanneer er een fout zit in de software. Want ook dat gebeurd. Niemand werkt namelijk foutloos. Dat zou raar zijn.

Toen ik bij het GAK (voorloper van uitkeringsinstantie UWV) kwam te werken, was er net begonnen met het automatiseren van ziekengeld uitkeringen: mensen die zich ziek meldden bij het bedrijf waar zij werken hadden recht op minstens 70% van hun salaris als ziektewet-uitkering. Dat werd betaald uit de ziektepremie die zij en hun werkgevers zelf betaalden. Tegenwoordig zal het niet veel anders gaan. Zo'n 300 mensen werkten voltijds om een groot deel van de zieken in Amsterdam en omgeving van de uitkering te voorzien waar zij recht op hadden. Toen kwamen er computers. En vertrokken er 273 mensen van de afdeling. Sommigen kregen vervroegd pensioen aangeboden, anderen konden worden overgeplaatst naar andere afdelingen, sommigen kregen een 'gratis sollicitatiecursus' aangeboden en iedereen met een jaarcontract en iedereen die er werkte als uitzendkracht werd 'tijdelijk toegevoegd aan het Nederlandse leger van de arbeidsreserve.' Opeens moesten 27 mensen het werk doen dat daarvoor door 300 mensen werd gedaan. Met een systeem dat nog verre van waterdicht was. Dat ging dus niet goed. 'Ja maar waarom ben je zo moe, je hebt toch computers?' Nu heeft u het antwoord op die vraag.(Klikken=vergroten. Engels)

==========================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/