Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 17, 2010

Milly Boele

Was vandaag naar de apotheek om nieuwe medicijnen tegen arthrose te halen. Bleek dat de huisarts per abuis het recept had gestuurd naar m'n vroegere apotheek. Tsja, ik ben pas een jaar of vier geleden overgestapt. Dat is inderdaad niet veel tijd om het een en ander aan te passen in mijn elektronisch dossier. Blijkbaar. Verder gewoon wat huishoudelijke dingetjes gedaan (wasje draaien, lakens wisselen, combi-oven schoonmaken...dat soort dingen. U kent het wel.) en wat zitten klooien met de foto's op m'n Flickr-account. Natuurlijk ook weer zitten kletsen met de sigarenman en eenbuurvrouw. Vandaag was het buurvrouw Rinie die ik tegen het lijf liep. Ook nog een praatje aangeknoopt met onze goudvissen, Toos & Moos. Kan heel verhelderend werken, dat praten zonder tegengesproken te worden. Heerlijk anti-deprimerend...;-)

Soms best een deprimerende tijd, die jaren '80. In de zomervakanties stond ik aan de lopende band. Voor 3,70 gulden per uur. Toen een singeltje duurder was dan een uurloon. Af en toe moesten we het pand uit omdat er collega's flauwvielen door de giftige dampen die er in de fabriek hingen. Na een uur mochten we meestal weer naar binnen. Uiteraard werd dat uur ingehouden van je loon want je had tenslotte niet gewerkt?

Indertijd leken mensen ook nog gewoon tijd te hebben. Nodigde je 20 mensen uit voor je feestje, dan belde er eentje af en bleek er een ander in het ziekenhuis te liggen. Als je tegenwoordig mensen uitnodigt is het maar de vraag hoeveel van je lijstje er komen want bijna allemaal hebben ze het "te druk" om op de uitnodiging te reageren. Natuurlijk: mensen kijken drie uren per dag televisie en zijn bijna net zo lang bezig met internetten, tel daar tien uren bij op voor werken en "onderweg zijn" en acht voor slapen en er blijft geen tijd over voor het beantwoorden van e-mail of bellen...Waar gebruiken mensen dan hun mobieltje voor en wat doen ze eigenlijk als ze internetten?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Milly Boele

Deel dit stukje