Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 21, 2018

De week voorbij

Wij maken allemaal keuzes in het leven. Soms is het resultaat van zo'n keuze wat minder teleurstellend dan een andere keer. Maar bestaat er zoiets als een 'foute' keuze? Als wij vooraf weten dat een keuze fout is dan maken wij die toch niet?

Maandag hielp een lieve collega mij met het oplossen van een paar 'uitdagingen' in de boekhouding van de brouwerij en op het einde van de werkdag gaf zij mij met haar auto ook nog eens een lift naar de tramhalte. Erg fijn want het weer was nogal onstuimig.

Onderweg naar het werk maakte ik deze foto:

Door de ontstane tijdswinst was ik keurig op tijd in het café waar ik had afgesproken met een vriendin. Wij dronken een biertje en kletsten wat bij want nadat wij elkaar hadden gezien op een recent nieuwjaarsfeest hadden wij elkaar weer wat te vertellen.

Zij vergezelde mij naar een vrijmetselaarsloge voor de Avond met Partners.

Toetje bij het diner:
roomsoesjes met aardbeien mousse
 Nog twee toetjes:

De partner hoeft geen levenspartner te zijn maar kan ook een zus zijn, een broer of een vriend(in). Het werd een memorabele avond! Als u zelf iets meer wil weten over vrijmetselarij of iemand kent die geïnteresseerd is, binnenkort is er een Avond voor Belangstellenden (klik).

Dinsdag bezocht ik 's ochtends eerst een mondhygiëniste en een tandarts en daarna een vijftal winkels, onder meer in verband met een komende entertainment opdracht. Aan het begin van de middag had ik een buurvrouw op de thee waarna ik wat administratieve handelingen verrichte in het kader van mijn werk als entertainer. In mijn zelfopgelegde pauze las ik boek nummer twee van dit jaar uit:

Nora van Glenn Savan gaat over liefde. Onwaarschijnlijke liefde. Onmogelijke liefde.

De rest van de middag was deels voor overleg inzake twee verschillende entertainment opdrachten.

's Avonds laat mocht ik een van vakantie terugkerende vriendin een opgewarmd hapje aanbieden dat zij in dankbaarheid ontving. Zij had interessante vakantiebelevenissen te delen!

Woensdag weer het een en ander geregeld voor meerdere komende entertainmentopdrachten (het gaat blijkbaar goed met de economie: mensen geven weer geld uit aan entertainment op hun feesten!) en een buurvrouw op de thee gehad.

Ook (succesvol!) de (verplichte) test gedaan, bestemd voor stembureauleden. Op 21 maart zijn er weer verkiezingen in Nederland. Heeft u al nagedacht op welke partij u gaat stemmen voor de gemeenteraad? Voor de stadsdeelcommissie? Of hoe u gaat stemmen in het referendum over de zogenoemde 'Sleepwet'?

's Avonds at ik bij een vriend en later op de avond had ik een vriendin op visite.

Onderweg naar het werk op donderdag gniffelde ik even toen ik in de tram om mij heen keek: 'De meeste mensen om mij heen zien er slechter uit dan ik mij voel!'. Direct voelde ik mij een stuk beter... Dat mensen zo angstig en chagrijnig uit de ogen keken had wellicht te maken met de zware storm die ochtend: 'Staat het konijnenhok er nog wel wanneer ik vanavond thuis kom?' 'Kom ik vanavond wel thuis?' 'Zal mijn fiets morgen nog in de gracht liggen waar die vanmorgen vroeg in waaide?' Ik hoorde het hen bijna denken.
De Sloterplas vanuit een alternatieve hoek

Hard gewerkt die dag dus mocht van de baas en mijzelf een biertje drinken.

Bij het wakker worden vrijdag kwam ik weer even tot het besef dat ik in mijn eentje slapen niet zo erg vind maar dat ik nog wel moeite heb met in mijn eentje wakker worden. Tot een negental maanden geleden was er eigenlijk altijd wel iemand in hetzelfde huis als waarin ik wakker werd. Iemand om 'Môgge' tegen te zeggen, een fijne dag te wensen. Er is wel een kat in huis maar dat is toch echt wel anders.

Een collega was zo lief mij op het einde van de werkdag een lift te geven naar huis waardoor ik even tijd kon vrijmaken voor de kat voor ik naar een kroeg ging om wat te drinken met vrienden.
 Guinness smaakt prima bij bacon chips gewikkeld in rosbief!

Het samenzijn was erg fijn! Even na middernacht lag ik in bed. Alleen weliswaar maar tevreden.

Een heel weekend (bijna) zonder afspraken! Het wordt steeds normaler voor mij. Voor velen schijnt het verschijnsel 'vrij weekend' heel normaal te zijn maar voor mij is het relatief nieuw om een heel weekend lang geen 'verplichtingen' (Lunchen bij je moeder en haar helpen met kleine klusjes, je partner helpen met wat dan ook of samen met hem of haar 'iets leuks' ondernemen, kind helpen met huiswerk...Je helpt met liefde uiteraard en het is vrijwillig maar wat voor mens ben je als je dat niet doet? Zo'n mens wil ik niet zijn.) te hebben.

Zaterdag bleef ik nog even liggen na een lange avond in de kroeg. Voor de afwisseling aan de thee met een buurvrouw. Daarna tijd genomen voor kleine maar praktische klusjes. Zoals in de supermarkt ontdekken dat het blijkbaar al bijna Pasen is:

De kat was erg verbaasd dat zijn schapenvacht bij de kachel zomaar opeens schoon was! Terwijl ik mij bezighield met het huishouden en zo (een volle tas met boeken waar ik van af wil in het gedeelde trapportaal gezet met een briefje erbij: 'Gratis') draaide ik een herstel programma op mijn computer omdat de externe harde schijf licht verontrustende tik-geluiden maakte tijdens het draaien.

's Avonds een half uurtje aan de telefoon gehangen met een bevriende Broeder die mij weer wist te motiveren.

Zondag tijdens de koffie met een buurvrouw tot de conclusie gekomen dat je je verleden best mag meenemen als je er maar voor zorgt dat je er geen last meer van hebt. Een deel van de dag was voor het beantwoorden van e-mails, stofzuigen van woon- en slaapkamervloer en schoonmaken van het aquarium.
Vooral omdat het omgekeerde vermoedelijk niet goed zou uitpakken.
Met een vriendin correspondeerde ik over het verschijnsel 'liefdesrelaties'.

's Avonds at ik (bloemkool) bij een buurvrouw.

Het Engelstalig stuk van deze week: http://terrebelius.blogspot.nl/2018/01/distribution-of-wealth.html

'Hollow Talk' door Choir of Non Believers' is de muziek van deze week (en het thema nummer van de geweldige Deens/Zweedse TV-serie 'De Brug'):Never said it was good, never said it was near
Shadow rises and you are here

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Paul Bocuse, Jim Rodford en Dolores O'Riordan.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/