Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 17, 2018

Uithuwelijken

Een veelgehoord argument tegen het homohuwelijk is dat dat zou ingaan tegen het traditionele huwelijk. Maar 'het traditionele huwelijk' is net als 'de allochtoon': niet bestaand. Zoals er vele soorten allochtonen bestaan ('Iedereen die uit een niet-Westers buitenland komt. Behalve Japan en Indonesië want dat zijn 'beschaafde' landen maar mensen uit een deel van Indonesië zijn natuurlijk wél allochtoon want zij wonen in een bos. En Europeanen zijn allemaal westers en dus autochtoon. Behalve Turken.'), zo bestaan er ook vele tradities rond 'het huwelijk.' Zie: http://www.huffingtonpost.com/2014/01/20/historical-marriage-definitions_n_4589763.html?utm_hp_ref=tw (Engels)

'Uithuwelijken' is zo'n oude traditie. Bovendien een traditie die nog niet eens zo heel lang geleden ook in Nederland (en België?) volkomen normaal was. Met name onder de adel. In andere landen is het noodzaak: wanneer je regelt dat je dochter trouwt met een rijke man gaat je gezin niet dood van de honger.

Tegenwoordig vinden veel westerlingen dat 'de Islam' (net zo'n nietszeggende term als 'het Christendom') een 'achterlijke cultuur' is 'want vrouwen worden er gedwongen uitgehuwelijkt'. Dat dit domweg niet waar (klik) is en verreweg de meeste mensen van Turkse en Marokkaanse komaf zelf hun partner kiezen doet voor sommigen absoluut niet ter zake 'want feiten hebben niets met de werkelijkheid te maken'. Een enkel geval waarbij wél een meisje gedwongen wordt uitgehuwelijkt is niet typerend voor de hele groep. Als dat zo zou zijn zou elke christen een neo-Nazi zijn 'want veel neo-Nazi's noemen zich christen'.

Dat een vooraanstaande groot-moefti (klik) bindend heeft bepaald dat vaders die hun dochter tegen haar zin aan een man binden de gevangenis in moeten maakt mensen die geloven dat 'alle moslims achterlijk' zijn ook absoluut niet uit 'want het is zo want dat vind ik en het stond op Facebook!'. Althans, die indruk krijg ik uit berichten op Facebook, Twitter en gesprekken in de buurt.

En wie de gewoonte van uithuwelijken ziet als bewijs dat een bepaalde religie 'achterlijk' is, zal moeten erkennen dat dan ook het Christendom een 'achterlijke' religie is want ook onder christenen komt uithuwelijken (klik) veelvuldig voor.


=================================================
Tip: ook ik had mijn vooroordelen over het onderwerp maar besloot dat ik toch wilde weten hoe het nu eigenlijk zat. Google is dan mijn vriendje. Probeert u het eens!

=================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/