Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juni 17, 2018

De week voorbij

'Je gevoel komt vanuit jezelf en is niet afhankelijk van externe factoren', leerde ik. Natuurlijk kun je je prettig voelen wanneer je aardig bent tegen jezelf maar persoonlijk kan ik toch erg genieten wanneer een ander aardig doet tegen mij. Hoe zit dat met u?

Maandag op het werk (hier ongeveer:

zette ik pakbonnen om in facturen. De pakbonnen zijn door de klanten ondertekende bewijzen van ontvangst van het door ons geleverde bier en een paar dagen later ontvangt de klant daarvoor een factuur. Zo werkt dat. Had graag wat meer willen doen maar het aantal leveringen is goed gestegen waardoor er minder tijd over blijft voor andere werkzaamheden. Een luxe probleem dus.

's Avonds in de Loge ging het over 'hoop'. Het mooie Duitse woord 'Sehnsucht' kwam voorbij in de gedachtenwisseling en de vraag werd gesteld: 'Is het knap dat iemand 100 meter lang heel hard kan rennen of is het jammer dat die persoon maar 100 meter lang hard kan rennen?'

Had mij voorgenomen voor middernacht in bed te liggen maar zat zo fijn op de praatstoel-met-thee met een buurvrouw dat dat doel niet werd gehaald. Geeft niet.

Dinsdag werd ik gelukkig weer wakker en verrichtte een paar kleine klusjes in huis tot het tijd werd naar Rotterdam af te reizen. Vanaf daar werden een paar collega's en ik vervoerd naar het altijd weer fraaie Antwerpen voor een entertainment-opdracht.


Wij hebben ons daar goed mee geamuseerd! Het is ook altijd leuk om met collega's die je wat minder vaak ziet herinneringen op te halen aan gebeurtenissen rond eerdere opdrachten. Herinneringen delen betreffende latere opdrachten is vooralsnog onmogelijk.

De kat was erg blij mij laat die avond weer te zien en ik zag de hele dag niet een enkele buurvrouw. Wel de vriend van een van hen.

Ik stond er even bij stil dat wij leven in een wereld waarin de president van de Verenigde Staten zijn bondgenoten grof beledigt en dictators de hemel in prijst. Heel apart.

Woensdag wakker geworden omdat de kat om eten vroeg en met spierpijn. Een teken van mijn lichaam dat het op mijn leeftijd misschien minder verstandig is om te dansen...Met een buurvrouw dronk ik een kop koffie en toen wij dat hadden gedaan dronken wij er nog een. Wij spraken over zaken van het hart, lachten om elkaars grapjes en hadden het gewoon gezellig.

Daarna was ik naar de bank, een bloemenwinkel, een stripwinkel en een supermarkt. Intussen deed de wasmachine waar die ooit voor was aangeschaft: een was draaien. Thuis de was buiten in het zonnetje te drogen gehangen en voorbereidingen getroffen voor het avondeten donderdag: bloemkool fijn maken ten behoeve van pizza. Voor wie nieuwsgierig is naar zo'n pizza met bloemkool in de bodem is hier een recept.

Tussendoor nagels geknipt en geschoren en zo.

Er waren discussies over de plannen van regeringspartij VVD die van plan is fraude met bijstandsuitkeringen harder aan te pakken. Naar verluidt is hier 86 miljoen euro per jaar mee gemoeid. Hartstikke goed natuurlijk maar de vraag dringt zich dan op: als de VVD zo ontzettend tegen frauderen is, waarom pakken ze dan de eigen politici (klik) niet aan? pakt de partij van premier Mark Rutte dan belastingfraude (€8,3 MILJARD per jaar) of witwassen (€18,5 MILJARD per jaar) niet aan?

Had nog een paar bananen die al aardig bruin waren dus bakte pisang goreng als toetje voor na het avondeten bij een vriend. Bij hem op televisie zag ik dat op diverse plekken in het land de vlag werd uitgehangen met aan de vlaggestok een schooltas ten teken dat op het betreffende adres iemand is geslaagd voor het middelbare school eindexamen. Gefeliciteerd allemaal!

De dag eindigde met het delen van een pot thee met een buurvrouw.

Donderdag voelde ik mij beroerd. Zo beroerd dat ik mij genoodzaakt zag mij ziek te melden voor het werk. Buikpijn (en een mug) hielden mij uit mijn slaap waarop mijn lichaam reageerde door er als cadeautje hoofdpijn bij te doen. Door het fysiek niet prettig voelen voelde ik mij ook emotioneel niet prettig dus was erg blij met het bezoek van een buurvrouw. Praten, lachen en koffie drinken kunnen wonderen verrichten! Nu ja, wonderen? In elk geval kon ik mijzelf na haar bezoek er weer toe zetten het een en ander te doen: deeg kneden voor de pizza later, een stapel papieren doorlopen op 'wat mag er weg en wat mag er blijven?' en spullen op Marktplaats zetten als vervolgstap in het leren leven met minder spullen.

's Avonds at ik bij een buurvrouw samen met haar de door mij gefabriceerde pizza.

Daarna thuis de dag geëindigd met het strijken van vers gewassen kleding en het met een half oog bekijken van de rolprent 'Rambo'. Normaliter ben ik niet zo van het TV-kijken maar tijdens het strijken vind ik dat wel lollig.

Tussendoor maakte ik telefonisch een tweetal verschillende afspraken met een tweetal verschillende mensen betreffende een tweetal verschillende onderwerpen.

Vrijdag goed gewerkt maar zag desondanks een achterstand groter worden. Best frustrerend. Maar het zij zo. Na de vrijdagmiddagborrel gaf een collega mij met zijn auto een slinger naar het Leidseplein. Daar had ik afgesproken met een vriendin. Zij en ik bezochten een bioscoop en zagen daar een 'prequel' op de filmserie Star Wars: Solo. Over de jonge jaren van de helden Han Solo en Chewbacca. Vermakelijk, al vonden wij het script hier en daar wat dunnetjes.

Na afloop deden wij nog samen gezellig een biertje.

Zaterdag wat dingen gedaan in verband met mijn nieuwe rol binnen de maandagavond club en boek nummer negen van dit jaar uitgelezen (Big Brother van Lionel Shriver. Over broederliefde, obesitas en relaties. Een boek waar je graag voor thuiskomt om snel verder te kunnen lezen.) voordat ik 's avonds bij een vriendin was die haar 50ste verjaardag vierde.

Met barbecuen! Met een vriend samen vertrokken richting mijn woning waar hij zou gaan logeren. Maar niet voordat wij in de buurt een biertje dronken op de goede afloop.

Zondag (op Vaderdag dus!) een beetje uitgeslapen (het was laat geworden), koffie gedronken met de vriend, hem uitgezwaaid en daarna een buurvrouw op de thee ontvangen. Zat even 'laag in mijn energie' tot ik een onverwacht een blij makend bericht ontving per sms. Opeens had ik de energie om de stofzuiger ter hand te nemen, de planten water te geven en de badkamer schoon te maken en zo.

's Avonds nog even met een buurvrouw gebabbeld en gezwaaid naar een buurman. Vroeg naar bed om te anticiperen op een lange maandag.

Het Engelstalige stuk van deze week: http://terrebelius.blogspot.com/2018/06/dont-trust-social-media.html

De muziek deze week is van Mumford and Sons. Hier is 'Broken Crown':Better not to breathe than to breathe a lie
'Cause when I open my body I breathe a lie

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Nick Knox en Matt 'Guitar' Murphy.

====================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/