Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 06, 2023

"Weg met overheidsbemoeienis!"

Niemand vindt het leuk als anderen zeggen wat-ie moet doen of laten. U en ik ook niet. U heeft niemand nodig die u regels oplegt want u bent de beste mens ter wereld! U bent de allerbeste autobestuurder, de beste fietser, de beste werknemer en de meest verstandige persoon ter wereld. Samen met zo'n miljard andere mensen die dat óók van zichzelf vinden. De overige 7 miljard mensen zijn verstandig.

=======================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

===================
Laten wij ervan uitgaan dat de overheid zich niet meer bemoeit met de burger. Iets wat 'het volk' wil. Dat betekent dat als wij ziek worden, wij onszelf beter moeten maken, zelf een ziekenhuis en artsen zoeken, zelf mantelzorg moeten regelen, zelf medicijnen moeten betalen, et cetera. Want dat is een van de consequenties. 

Ja, er zijn veel regels die worden opgesteld door de ambtenaren van de Europese Unie. Als lid van de EU heeft Nederland inspraak. Met de Europese Verkiezingen kiezen burgers wie namens hen meebeslist over regels en wetten. U en ik kunnen dus meebeslissen over alle besluiten die worden genomen in de EU. Als u wilt mopperen op de EU, mopper dan op mensen die weigeren te stemmen met de Europese Verkiezingen. 

Weet u waarom veel Amerikanen bidden voor het eten? Zij kennen daar geen voedselwetten.

Fabrikanten mogen namelijk zelf bepalen wat zij aan toevoegingen in eten stoppen en consumenten mogen zelf bepalen wat zij kopen. Klinkt geweldig, niet? 'De overheid schrijft ons niets voor. Wij bepalen het zélf wel!' Mooi. In elk geval voor uitvaartverzorgers en medisch specialisten die hun handen vol hebben aan kanker, obesitas en hartklachten. Vaak veroorzaakt door additieven in voedsel. Maar ja, 'het volk' wil geen voedselregels hè. Dan krijg je dat. Daardoor sterven wereldwijd sinds ongeveer twintig jaar geleden meer mensen aan te veel eten dan aan te weinig.

Veel van de ongeveer 14.000 stofjes (klik) die worden toegevoegd aan voedsel in de VS zijn verboden in de EU. 

Wilt u dat 'de overheid' burgers beschermt tegen dit soort praktijken 'met al die rare EU-regeltjes!' of niet?

"Ik stem Forum voor Democratie want zij willen een Nexit!" Verklaar maar even waarom Baudet c.s. tégen een uittreden van Nederland uit de EU stemde:

Wat zijn volgens u de grootste gevolgen van een eventuele 'Nexit'? Positief en negatief. Zonder dat op te zoeken.