Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 09, 2017

Goed nieuws en kattenlog

Er zijn mensen die het jammer vinden dat oude ambachten verloren gaan. Er zijn mensen die daar wat tegen doen. Zhang Rongqiang bijvoorbeeld. Kijk even mee naar zijn prachtige Chinese houtsnedes:  http://news.xinhuanet.com/english/2017-04/14/c_136208571.htm

Goed nieuws is in mijn ogen ook dat de mens een bijzonder inventief wezen is: hoe groot of klein een probleem ook is, er is altijd wel iemand die het geen 'probleem' maar een 'uitdaging' vindt en een werkende oplossing bedenkt.

Neem de 'Line-up', een tekenrobotje dat via internet is verbonden met (bijvoorbeeld) je tablet: op je hotelkamer krabbel je een ruwe schets op je tablet en in je werkkamer thuis tekent de robot jouw krabbel op papier!(Het werkelijk praktisch nut ontgaat mij een beetje maar moet alles per sé 'nuttig' zijn?)

Billy de Kat op het schaakbord.
Bleek uiteindelijk toch niet zo handig.

De zelfgemaakte 'lolcat' van deze week:

'Wil je een appelboom?
Plant dan een appelpitje!'


=================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Deel dit bericht