Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 25, 2022

De week voorbij

Het huidige kabinet is - net zoals nagenoeg alle na-oorlogse kabinetten zo rechts als de neten. Met name vanaf Kabinet Balkenende I werd er flink bezuinigd op zorg en sociale voorzieningen ten faveure van een handvol multimiljonairs en hun bedrijven. 'Vrije marktwerking!' werd (en wordt) gepresenteerd als de Heilige Graal.

Geen wonder dat sociale lieden geen vertrouwen hebben in het kabinet. Grappig genoeg hebben rechtse mensen dat ook niet en dat is wat ons verbindt. Dus laten wij de handen ineenslaan en gewoon niet meer stemmen op CDA of VVD. Oké? Dus ook de goede mensen van Albergen niet. Afgesproken? Want het is toch echt wel een beetje raar dat jullie tegen het kabinetsbeleid zijn ('Hallo, asielzoekers!') maar ook al jaren en massaal CDA stemmen, vinden jullie ook niet?

Op rechts populistische partijen als FvD, JA21, of BBB stemmen is helemaal prima. De ervaring en de geschiedenis leert ons al heel lang dat uiteindelijk de ratio wint en partijen als CentrumPartij, TON en LPF* snel uit elkaar vallen door interne ruzies omdat voor de leiding hun ego altijd belangrijker bleek te zijn dan de partij. De burgers interesseren populisten alleen wanneer zij in het openbaar spreken. 

*Wilders pakte dat beter aan met de zetel die hij meenam van de VVD en daarmee de PVV begon; noch het bestuur, noch de leden spreken Wilders ooit tegen. Hij is namelijk enig bestuurslid én enig lid van de PVV. 

Als u tegen het huidig kabinetsbeleid bent (en misschien al jaren), mag ik u dan even vragen waarom u toch elke keer weer CDA of VVD stemt?

=============================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

==========================
Maandag werd ik na lang slapen wakker uit een soort ijldroom (klik). Het was ook best warm. Dat laatste had te maken met het feit dat ik de dag ervoor voor het eerst in lange tijd de verwarming aan had en vergeten was die voor het slapengaan lager te draaien. Het is nog even wennen.

Werd even verrast door een lamp die opeens aan ging. Die had het al een paar maanden niet gedaan en een vriend zou er eens naar kijken. Dat was de vriend die in een hospice lag. Dezelfde vriend die die ochtend was overleden, hoorde ik later op de dag. Rond de tijd dat de 'kapotte' lavalamp vanzelf aan ging.

Dus. Die dingen gebeuren.

Dronk een potje koffie leeg met een buurvrouw die net terug was vakantie en mooie verhalen te vertellen had. 's Middags huilden een andere buurvrouw en ik samen om het verscheiden van onze gemeenschappelijke vriend en in de namiddag deden wij samen boodschappen. Want dat was even fijner dan alleen.

's Avonds had ik een vriendin op de thee en tussen alle bezoekjes door deed ik niet erg veel. Behalve wat kleine huishoudelijke klusjes, veel slapen en mij rotlachen om de groep op sociale media die 'wappies' wordt genoemd.
Maurice, bijvoorbeeld, is ervan overtuigd dat iedereen die zich volgende week laat vaccineren vier maanden geleden aan het vaccin zal overlijden. Stomtoevallig gebruikte ik een tijd geleden hetzelfde beangstigende plaatje als de hoax-site waar Maurice zijn 'informatie' vandaan haalt voor het creeëren van deze meme:
'Ik begrijp dat je je zorgen maakt om de langetermijneffecten van het vaccin?
Geen zorgen: als je het niet neemt en volgende week het virus oploopt, ben je volgende maand dood.'

Diverse van zijn soortgenoten hebben opeens allemaal ongeveer dezelfde leeftijd, ongeveer hetzelfde aantal kinderen en stomtoevallig - na 'zelf onderzoek' te hebben gedaan - exact op dezelfde dag exact dezelfde tekst (klik) bedacht. Maar zij zijn echt geen schapen die uit gewoonte anderen nablaten, hoor! Het leek er sterk op dat zij allen hetzelfde sjabloon hadden gekregen om in te vullen:
'Ik ben... van beroep en ben ... jaar oud. Ik heb ... kinderen en altijd hard gewerkt en belasting betaald. De overheid...bla qr code, bla vaccin, bla dictatuur, bla bla et cetera.'

Natuurlijk was er in het (met name Westerse) nieuws veel aandacht voor een overlijden maar ik was er zelf eentje aan het verwerken dus had weinig aandacht voor de begrafenis van Koningin Elizabeth II.

Dinsdag bleek dat ik niet zo goed geslapen had. Met name tegen de ochtend had ik een tweetal interessante - en verrassend vreugdevolle - dromen die samen vloeieden tot een (klik).
 
Het was wat frisjes in huis en opeens herinnerde ik mij: 'O ja, thermostaat laag gedraaid voor het slapengaan.' Ik dronk thee met een buurvrouw, diverse mensen vroegen mij wanneer de uitvaart van de vriend zou zijn ('Heb geen idee. Anderen regelen die zaken.') en ik genoot - helaas nog sniffend en snotterend - van het verjaarscadeau dat ik mijzelf gegund had: een nieuwe zwabber!
Nadat ik bericht kreeg dat ik in oktober (betaald!) mag werken op een leuk feest voelde ik mij iets beter dan de dag ervoor. Ook omdat ik mijzelf even had opgefrist: een uitgebreide scheerbeurt en mijn haren geknipt:
Prinsjesdag ging grotendeels langs mij heen want - gezellig met een buurvrouw samen - werkte ik wat in de tuin. In een prettige motregen. Vinden de plantjes fijn.

Op sociale media kwam ik deze meneer tegen. 

Hij noemt zich communicatieadviseur maar gezien zijn uitspraken weet hij weinig van zijn vak. Zo is hij ervan overtuigd dat niet-westerse mensen agressiever zijn dan westerse mensen. Grote kul natuurlijk maar racisten staan nu eenmaal niet bekend om hun feitenkennis. 'Westerse mensen zullen altijd praten verkiezen boven (verbaal) geweld.' Het is bijna grappig dat er mensen zijn die dat denken. Sowieso: grote groepen mensen over een kam scheren terwijl je zelf denkt dat je goed kunt communiceren? Tsss.

Met een vriendin van mij communiceerde ik over van alles en nog wat. Met name tijdens een heerlijk etentje waar zij mij in het kader van mijn recente verjaring op trakteerde.

Onderweg kwamen wij een gezamenlijke vriend tegen. Zij zag hem een paar jaar geleden voor het laatst, ik onlangs nog. Behalve dat wij elkaar van de middelbare schooltijd kennen, is hij heden ten dage ook de levensgezel van een buurvrouw van mij. Geinig, vind ik dat, het in elkaar kronkelen van de levenspaden van mensen die ik ken.

Woensdag hoefde ik niet ons wekelijks voedselpakket op te halen met een buurvrouw want de ophaallijst zat vol. Wel deden wij een kopje thee natuurlijk en spraken over onze onlangs overleden vriend. En ja, wij huilden. Dat is samen toch fijner, om een of andere reden. 

's Middags kreeg ik afleiding in deze vorm:
Mijn nicht kwam langs met wat lekkers en haar dochter. Samen gingen wij op queeste door de straten van Amsterdam: 

een nieuwe zonnebril voor mij.
Nodig (niet alleen omdat ik daglicht slecht kan verdragen ;-)), want de zonnebril die ik ooit in Milaan had aangeschaft had ik onlangs per ongeluk laten liggen op een grasveldje waar ik bij droog weer graag even lig.

Mijn nicht had ook een bijzonder verjaarscadeau voor mij, 'gescoord' op haar recente vakantie in Schotland:
Een modern speldje zodat het voor Vrijmetselaars die ik in het buitenland tegenkom duidelijk is welke 'Grootorde' (overkoepelend orgaan van een flink aantal 'Loges' (afdelingen, zeg maar) ik vertegenwoordig. In mijn geval dus Het Grootoosten der Nederlanden. Bovendien vond zij voor mij heuse antieke vrijmetselaars machnetknopen. Een heel bijzonder cadeau!

Tijdens de Algemene Beschouwingen draaide een bekende geblondeerde populist zijn bekende 'Het is allemaal de schuld van...!' riedeltje af. Met als toevoeging dat het nu ook de schuld was van transgenders. Al 25 jaar roept hij hetzelfde maar nog nooit kwam Wilders met een concreet plan om de zaken in Nederland ten goede te veranderen. 

Maar wat Wilders wél deed is het 'normaal' maken om racistische uitspraken te doen en mensen te beledigen. Gewoon, tijdens debatten. Maar toen zijn collega-populist dat deze dag deed, vond een groot deel van hun collega's het genoeg geweest en verliet de zaal in protest.

'Weglopen is een teken van zwakte!' reageerde Baudet. Typisch dat juist hij dat zegt:
Hij zegt ook 'tegen buitenlandse beïnvloeding van Tweede Kamerleden te zijn (en was daarom niet aanwezig toen Zelensky de Kamer toesprak) maar heeft John Laughland ingehuurd als adviseur van zijn Forum voor Democratie. Laughland (klik) staat niet alleen bekend als anti-EU maar ook als pro-Poetin. Bovendien studeerde hij aan het St. Antony's College.
Volgens zijn cliënt Baudet, die een tekst van Laughland woordelijk herhaalde als zijn 'eigen woorden',
staat het het St. Antony's College bekend als 'spy college' en is het 'algemeen bekend' dat daar bekende spionnen 'als minister Kaag' zijn geronseld voor spionagepraktijken:
Best interessant dat Baudet in het openbaar toegeeft dat zijn adviseur Laughland 'waarschijnlijk een spion' is. 

Zelfs voor zijn oude maatje Jan Roos (klik) - met wie hij via Telegraaf-dochter GeenStijl - probeerde de EU te ontwrichten met het organiseren van het roemruchte 'Oekraïne-referendum' vindt dat Thierry Baudet is doorgeslagen. Ook andere mensen die als 'best wel een beetje behoorlijk rechts' worden beschouwd zijn geen fan meer van Baudet. Johan Derksen (klik) bijvoorbeeld. 

Maar soit. Ik sloot de avond af door met een vroegere kroegmaat van de overleden vriend een fles fijne drank uit diens lijden te verlossen. Leeg te drinken dus.

Donderdag...donderdag...wat deed ik donderdag ook alweer? O ja, ik ontving een reactie op deze sollicitatie:

Had het eigenlijk niet verwacht maar ontving toch - en dat siert het bedrijf, al heb ik nog steeds geen idee wat voor product of dienst zij aanbieden - een serieuze reactie. Gek genoeg een afwijzing:

In elk geval is men consequent want in plaats van dat men denkt dat wij niet bij elkaar passen, zag men geen 'match'. 🙄

Zal deze dag ook wat aan mijn huishouden hebben gedaan want mijn woning zag er wat schoner en opgeruimder uit dan de dag ervoor. Dat ik mij niet kan herinneren dat ik bijvoorbeeld het aanrecht en het toilet schoon heb gemaakt, doet niets af aan het feit dat ik dat klaarblijkelijk toch gedaan heb.

Wat ik nog wel zeker weet is dat er die avond een bestuursvergadering van de Geheime Jongensclub was. Als Secretaris mag ik dan ook altijd aanschuiven. De aantekeningen verwerk ik later wel tot overzichtelijk verslag. In plaats daarvan stond ik liever in de avondlucht een tijdje te mijmeren:
Nadat ik op de heenweg al had mogen genieten van het ondergaan van de zon. Goed, van het draaien van de Aarde waardoor de illusie werd gewekt dat de zon wegzakte achter wat voorbeelden van moderne hoofdstedelijke architectuur:


Vrijdag ontdekte ik dat ik toch meer van slag ben door het recente overlijden van de goede vriend. Zo zat ik er een uur naast met een afspraak: dacht dat wij om 13:00u hadden afgesproken voor de lunch maar dat was om 14:00u. Normaliter maak ik lunchafspraken namelijk om 13:00u dus waarschijnlijk had ik die tijd op de automatische piloot in mijn agenda gezet. 

Was verder een paar weken geleden gepolst voor werk op deze avond maar die opdracht ging niet door. Maar in mijn hoofd wel dus ik was al onderweg naar de locatie toen ik tot het besef kwam dat ik onderweg was naar een locatie waar ik een dag later voor werk verwacht zou worden. Oepsies!

Daardoor was ik gelukkig wel vrij om een avondje te besteden om de zaken in mijn hoofd weer goed op een rijtje te krijgen. En kon ik deze foto van een stukje van de Amstel maken onderweg:


Omdat wij niet van al zijn vrienden en liefdes contactgegevens hebben, verspreidt ik het treurige nieuws maar zo. In de hoop dat het nog wat mensen bereikt die Kamiel Spoor gekend hebben:
Behalve op Antarctica heeft hij op alle continenten vrienden gemaakt. Iedereen bereiken is wat lastig. Bijvoorbeeld omdat een van zijn vroegere maatjes geen telefoon en internet heeft in zijn Yurt in Mongolië.

Best interessant, dat detectivewerk en ook al kunnen wij niet iedereen vinden, het mensen benaderen om mee te helpen zoeken heeft nu al een paar nieuwe vrienschappen opgeleverd.

Maar ook dienden er mailtjes gestuurd te worden vanuit mijn rol van secretaris. Tot zover dus het plan om eens echt tijdig - uurtje of tien of zo - naar bed te gaan.

Zaterdag vermaakte ik mij wat met het huishouden en het gegeven dat twee notoire oplichters door de mand zijn gevallen. Zakenman Sywert van Lienden regelde niet een flinke lading mondkapjes (die trouwens afgekeurd liggen te vergaan in de loods) om Nederland door de coronapandemie te helpen uit pure menslievendheid. Ondanks dat hij dat zelf zo bracht 'en er absoluut geen geld aan verdien, hoor!' blijkt inmiddels dat het vanaf het begin zijn bedoeling was om er 'gillend rijk' (klik) mee te worden.  

Wie ook 'gillend rijk' werd door mensen op te lichten was advocaat Reiner Fuellmich. De bekende complotverspreider vroeg zijn gelovigen hem geld te geven om de staat aan te klagen in een geruchtmakende rechszaak. Maar was nooit van plan die zaak aan te spannen. 


Diverse mensen die in Reiner Fuellmich ('Vul mij', letterlijk vertaald) geloofden en hem geld gaven voor zijn niet-bestaande 'tribunalen' (klik) willen nu hun geld terug. Maar ja, dat ging naar zijn 'salaris' en in zijn nieuwe woning van €700.000. Dus niet naar rechtszaken. 

Toen dat uitkwam ontkende Thierry Baudet...sorry, Forum voor Democratie, opeens hem te hebben uitgenodigd voor een lezing. Maar helaas, je kunt dan wel zelf een tweet verwijderen, maar het internet onthoudt alles:

's Middag vertrok ik naar het altijd inspirerende Almere

om daar te werken op een bedrijfsfeest. Als acteur in een zogeheten moorddiner. Erg leuk om te doen en het leidt lekker even af van aardse beslommeringen. Het leukste voor mij was - behalve het kennismaken met leuke nieuwe collega's - het publiek aan te zetten tot het zelf bedenken van limericks. Hier zingt men het bijbehorende bekende refrein:

Kreeg gelukkig een lift terug naar Amsterdam want anders had ik met het nacht-openbaar vervoer gemoeten. Ondanks dat het met veel bombarie en angskreten was aangekondigd, merkte ik weinig van The Great Reset. Bijna teleurstellend. 

Dacht trouwens dat Willem Engel tegen de Great Reset was maar zomaar opeens vindt hij dat er een Great Reset nodig is. Verandert hij nu zijn naam in Windvaan Engel?


Omdat het zaterdag was publiceerde ik een vers Engelstalig stukje (klik).

Zondag kreeg ik via diverse bronnen door dat er foto's van mij online stonden terwijl ik werkte op een ander feest, enige weken eerder:


Het was toen iets zonniger dan deze zondag. Hoewel het best mooi weer was en ik dus genoot van een wandeling door de buurt. 


Die ving ik aan na het bezoek van mijn zoon, eerder die middag. Het was erg gezellig en hij had een prachtig verjaarscadeau voor mij: een nieuwe toets om een kapotte toets van mijn oude keyboard te vervangen. Hij had die - met hulp van zijn 3D-printer van diverse kunststoffen en in diverse kleuren geproduceerd en ter plekke besloten wij ook twee andere toetsen te vervangen. Zodat het net lijkt alsof het zo hoort:
Nadat ik eerder op de dag koffie dronk met een buurvrouw die mijn dropjespot bijvulde

ging ik die avond op de thee bij de buurvrouw met wie ik samen de uitvaart van onze overleden vriend zou gaan bijwonen. 

Nog een rondje bellen en mailen en de dag was ten einde.

De overleden vriend hield (onder meer) van de muziek van de Ramones.
Hier is She Talks to Rainbows:

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Camille 'Kamiel' Spoor.