Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, februari 18, 2024

De week voorbij

Gemiddeld gaat het bijzonder goed in Nederland maar sinds Balkenende I groeit de tweedeling en daarmee de onvrede. Logisch, want VVD en CDA (en CDA-afsplitsingen BBB en NSC en VVD-afsplitsing PVV) hebben baat bij polarisatie. Zo houden zij (en hun bedrijfsleven-vrienden) hun macht.

Mensen die deze vijf partijen stemmen, niet stemmen of op de partij 'Rare Rechtspopulisten zonder haalbare Plannen maar die graag 'Tegen!' roepen', zorgen ervoor dat een relatief kleine groep steeds rijker wordt en een steeds grotere groep steeds armer.

't Meest vraatzuchtige roofdier van allemaal is schuldig aan vrijwel alle problemen op de planeet. Als ik Moeder Natuur was, zou ik de mens wegvagen. Erg slim om populisten te betalen om mensen te laten denken dat naderende droogtes en overstromingen niet gaan plaatsvinden waardoor hun overheden geen maatregelen treffen tegen naderend onheil

Er zijn er die vinden dat je de volgelingen van populisten niet dom of 'mentaal uitgedaagd' mag noemen. Daarom de vraag: hoe noemt u mensen die absoluut niet vatbaar zijn voor rede maar domweg rechtspopulisten napraten?

=====================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels========================================
Maandag begon mijn dag in Rotterdam, vervolgens was ik in Schelle, België. Met dit zooitje ongeregeld:

Een ervan zou bij mij in Amsterdam gaan logeren. Als 'tegenprestatie' (en omdat ik het mijn maat in Breda had beloofd) ging hij mee naar Ut Kielegat. En genoot intens van zijn eerste kennismaking met het verschijnsel carnaval.


Na een paar uren hossen verlieten mijn collega en ik Breda en pakten nog een afzakkertje (oké, twee) in mijn stamkroeg, aan de overkant van mijn woning. Waar ik een nieuwe vriend maakte en ons gesprek leidde tot een mogelijke samenwerking op het vlak van entertainment. Hij zocht nog een spreekstalmeester voor een serie voorstellingen waar hij met zijn team aan werkt. Zodoende.

Dinsdag maakte ik voor mijn maat en een visiterende buurvrouw een ontbijtje:
Ter afsluiting van zijn bezoek trakteerde hij mij op een bakkie koffie bij de koffiezaak om de hoek voordat hij en zijn koffer huiswaarts keerden. Vervolgens maakte ik het aquariumfilter schoon waarna het apparaat weer liep als een zonnetje. Met verrassend weinig herrie tijdens het rondpompen van water.

Als je dan tóch bezig bent met een filter, waarom dan niet meteen het filter van de wasmachine onder handen nemen? 

Bij de laatste twee keren draaien leek het apparaat de was vooral nat maar niet schoon te maken. Na mijn actie draaide hij nog steeds niet alsof-ie net van de lopende band afkwam maar mijn was rook en voelde weer netjes schoon en fris.

Niet zo fris zijn lieden die puur voor persoonlijk gewin de boel besodemieteren. Erich von Däniken bijvoorbeeld. De boeken van deze fraudeur en voormalig horecamanager over buitenaards contact met de eerste mensen droegen uitsluitend bij aan zijn persoonlijke bankrekening. Zijn enige bijdrage aan de mensheid zijn twee woorden die op grond van zijn morosofie (absurde nep-wetenschap) werden bedacht om namaak-archeologie mee te beschrijven: kosmidioten en fantarcheologia. 

Toch genoten en genieten miljoenen van zijn wilde verhalen met zeer vergezochte 'bewijzen'. Inclusief de tiener-ik. Die hartelijk kon lachen om de fantasievolle ideeën van de auteur. Onvoorstelbaar dat velen de verzinsels van von Däniken voor 'waar' accepteren. Zoals het metalen beeldje links op deze foto voor kosmidioten 'bewijs' vormt dat buitenaardse wezen duizenden jaren geleden verschillende volken bezochten:
Fraai voorbeeld van morosofie: denken dat een simpel plaatje 'bewijs' is van een wilde theorie. Maar ja, onze hersenen zijn geneigd te denken dat beide beeltenissen uit dezelfde tijd komen. Terwijl de afbeelding links een in goedkoop metaal gegraveerde versie is van de écht oude gravure rechts. Het metalen plaatje was een cadeautje van de lokale bevolking van een dorp in Equador aan de dementerende pater Carlos Crespi die veel gaf om en aan de arme bevolking. 

Hij wilde uit eerbied voor 'zijn' mensen niet aan liefdadigheid doen dus liet hen voor het door hem gebouwde weeshuis en zo betalen in lokale, zelfgemaakte kunst. De goede man gruwde van afschuw toen hij hoorde dat von Däniken zijn kunstcollectie gebruikte om te liegen dat het ging om 'bewijs' van contact tussen aardlingen en buitenaardsen. 

Ik ben ervan overtuigd dat over een paar generaties domme mensen deze kindertekening beschouwen als 'primitieve kunst die bewijst dat dit oude dorp werd verwoest door een vliegend, buitenaards, bloedspugend monster met twee poten en gouden oren':

Mensen geloven nu eenmaal graag in sprookjes van mensen als bijvoorbeeld Erich von Däniken, Willem Engel en Thierry Baudet. Als je maar wat 'dure woorden' gebruikt ben je meteen een expert in de ogen van mensen voor wie wetenschap een vorm van magie is.

Baudet wordt inmiddels aardig doorzien door zelfs de meest hardnekkige meelopers. Dat is niet alleen te zien in de peilingen van zijn Forum voor Democratie maar ook aan zijn uitspraken en sociale media uitingen. Dat de HEMA toegaf dat de tekst op een foldertje wat ongelukkig gekozen was, is voor hem een persoonlijke 'overwinning' in de strijd tegen 'woke':

Normale mensen zien een reclame, gericht op 'alles voor ouders en baby's'.  Fascisten en andere domme mensen zagen direct 'wij verkopen sekspeeltjes voor baby's'. De viezerikken. Omdat domrechts perverse ideeën heeft, krijgen medewerkers van bedrijven doodsbedreigingen van anonieme sociale media accounts.


Korte uitleg: 'woke' is voor fascisten en andere wappies: 'Alles wat mijn Grote Leider ('Führer' in het Duits. Red.) zegt dat ik tegen moet zijn'. Met diezelfde 'logica' zijn mensen die hun Grote Leider en hen uitlachen 'allemaal nazi's!'.

Liegen is heel normaal voor mensen als Baudet en hun volgelingen. Dus deze gevanggenomen Russische soldaat die een SS-uniform op zijn lichaam liet tatoeëren is 'bewijs dat nazi's voor het Oekraïense leger vechten!'.
Een andere bekende populistische racist is Piers Morgan. Die onmiddellijk - zoals alle lafaards die zichzelf 'echte man!' noemen - 'huilie huilie' ging doen toen hij werd ontslagen bij het medium waar hij voor werkte na de zoveelste keer dat hij nare, denigrerende opmerkingen maakte over iemand met een donkere huidskleur. 

'Vrijheid van meningsuiting' noemen Morgan en zijn volgelingen dat, mensen uitschelden en beledigen vanwege hun huidskleur. Prima. Laten wij uitschelden en beledigen zien als 'vrijheid van meningsuiting', dan mogen normale mensen als u en ik dus types als Baudet 'achterlijke fascisten' noemen. Toch? Of geldt 'vrijheid van meningsuiting' uitsluitend voor 'domrechts'? 

Ziet u beledigen als 'vrijheid van meningsuiting'? Ik niet.

Piers Morgan trekt zich ook niets aan van wetenschappelijke definities. En heeft dat - het viel u natuurlijk ook al op - gemeen met rechtspopulisten als Baudet -. Zo beweerde de Britse prater dat wat Poetin doet in Oekraïne niets minder is dan genocide 'want er zijn duizenden mensen omgebracht!' 'Dus de moord op tienduizenden Gazanen door Israël is óók genocide, volgens u?', vroeg een journalist hem. 'Nee, natuurlijk niet want genocide is als je álle leden van een volk vermoordt.' 'Dus de dood van duizenden Oekraïeners is opeens géén genocide?' 'Jazeker wel. Maar de moord op tienduizenden Palestijnen is dat níet, snap je?' 'Nee', antwoordde de journalist naar waarheid. En terecht. 

Wat domrechtse types als Morgan en Baudet óók gemeen hebben is een enorm ego. Dus toen ik de nieuwste prietpraat van Morgan deelde op Instagram, kon hij het niet laten direct mijn account te bezoeken:

Bij een deel van de bevolking werkt redeneren met logica allerminst. Alleen met voorbeelden kun je af en toe een wap even op tilt krijgen door hem of haar tot nadenken te zetten. Vraag bijvoorbeeld een wap: 'Hoe zou jij reageren als Palestijnen een Israëlisch meisje van zes, haar familie en toegesnelde ambulancemedewerkers aan gort zouden schieten?'

Dat momenteel de best gedocumenteerde genocide ooit plaatsvindt is niet alleen duidelijk voor organisaties als Amnesty International 

maar ook voor het Nederlands Gerechtshof. Die droeg de - demissionaire - regering Rutte op om onmiddelijk te stoppen met assisteren bij de slachting die momenteel gaande is. 
Rutte en de zijnen gingen onmiddellijk in beroep 'want wij leveren alleen maar onderdelen voor wapens. Netanyahu koopt die eerlijk en mag er dus mee doen wat hij wil.' Nederlanders zijn zó op geld belust dat de Nederlandse Spoorwegen met liefde de nazi's zouden helpen door joden naar concentratiekampen te vervoeren. Tss!

Niet dat een keurig Nederlands bedrijf ooit zou meewerken aan massamoord en deportatie want...oh...eh...wacht:


Vindt u dat het demissionair kabinet Rutte moet stoppen met het leveren van wapentuig aan massamoordenaars of vindt u het prima dat met 'onze' hulp meer mensen dan ooit naar de gallemiesies worden geholpen?

Interessant vind ik dat het kabinet Rutte wordt toegejuicht door 'kale wappies' (een nette term voor neo-nazi's):
Alleen vrienden en familie van de door Hamas gegijzelde Israëliërs lijken zich te interesseren in hun lot: het IOF en haar sponsors geven niets om burgers. Zelfs niet wanneer die een Israëlisch paspoort hebben. De moordenaars geven zelf doodleuk toe dat zij op '7 oktober' niet alleen Palestijnen vermoordden maar ook gericht schoten op Israëlische burgers. Alsof zij weten nooit gestraft te zullen worden voor hun wandaden. En 'Bevrijdt alle gegijzelden!'? Ik ben hartstikke voor. Bezopen natuurlijk dat vrouwen en kinderen zonder enige vorm van proces in de cel worden geworpen. Een land dat dat doet is absoluut niet beschaafd.
Ik ga bijna hopen dat de hel daadwerkelijk bestaat voor dit soort lieden. Amerikaanse jongeren die 'vechten tegen de arabieren!' en doodleuk voor de camera toegeven dat zij voor de lol burgers doodschieten. Alsof zij real life 'Call of Duty' spelen. Het moedwillig afslachten van mensen is geen spelletje, [CENSUUR]!

Interessant zijsprongetje: in vroeger dagen kwamen criminelen letterlijk in 'de hel' terecht, de latere vuilstortplaats van Jeruzalem. Verbastering van 'Gehenna' (Gì-hè-nuh), een plek waar ooit mensenoffers werden gebracht door de Kanaänieten, het volk dat 3000 jaar geleden op de plek woonde waar later de nazaten van Isaäc kwamen wonen. Isaäc werd door God 'Israël' genoemd en zo ontstond - heel kort uitgelegd - 'het volk der Israëlieten'. Uiteraard vermengden de volken zich en vind je DNA van de aanbidders van Baäl en Moloch terug bij zowel Joden alsook Palestijnen.

Omdat ik het niet kan laten en nu op een rolletje ben: de Kanaänieten werden geregeerd door een priesteres die in de lokale taal 'Baälat' werd genoemd. Haar echtgenoot was 'Baäl'. In diverse verhalen geen fris type. Hoe dan ook: rond 1200 vChr. vonden de Israëliërs het welletjes om te leven onder de Kanaänieten en besloten hen af te slachten en hun 'beloofde land' te jatten. 'De joden' woonden dus inderdaad 'al 3000 jaar geleden daar!'. Na het afslachten van de lokale bevolking.  

Netanyahu en andere zionisten willen de tijden van 'het Groot Israëlisch Rijk' graag laten herleven. Ervaring met het uitmoorden van complete volkeren hebben zij al. En aangezien 'de wereld' momenteel weigert in te grijpen, zullen ook toekomstige mensen een zeker volk alleen nog maar kennen van Wikipedia. Ik vrees met grote vreze dat onderstaand plaatje een onhaalbaar visioen zal blijken te zijn:
Denkend aan Netanyahu bedacht ik dat er deze dag nog meer in mijn leven was gebeurd: zo had ik een rat gevangen.
Hij gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht dapper maar ik zegevierde. Al kwam ik er niet zonder verwonding van af:
Een fraai ereteken, niet?

Nadat-ie was verzopen - een diervriendelijker dood dan menig dier dat volgens aloude Nederlands/kapitalistische rituelen met duizenden tegelijk wordt afgeslacht  - wierp ik het ontzielde lichaam in de gezamenlijke binnentuin. Voor de gelukkige vinder. 

Een minder onprettig gezicht dan de composterende babylijkjes die gevonden werden in een door Israël van H@mas 'bevrijd' ziekenhuis in Gaza. Omdat ik u de beelden wil besparen is hier een foto van vlak voor de stroom werd afgesneden 'om terroristen te grazen te nemen' en de couveuzes de baby's niet meer in leven konden houden. Overlevende verpleegkundigden renden voor hun leven en werd door een stel barbaren niet eens gegund de baby's te begraven.

Wie in baby's terroristen ziet spoort niet. Dat is geen mening maar een feit.

'Eigen schuld, hadden zij maar niet voor Hamas moeten stemmen in 2006!' De vermoordde baby's deden dat niet. 'Nou, hun ouders dan!' Ook niet. Moeders van 30 hadden als 7-jarige heus geen stemrecht. Van alle nog levende Palestijnen, stemde hooguit 11% op Hamas bij de verkiezingen in 2006. Dan nog: 'wij' stemden op Rutte, toch? Vindt u het oké om te worden aangesproken op het handelen van de VVD?

Nadat ik de printerloze echtgenoot van een buurvrouw een paar uitdraaien had gebracht en van haar een vers gebakken wentelteefje had gekregen als dank,

wilde ik televisie kijken. En kon nog rustig een minuutje of twintig wat rotzooi opruimen want het opstarten duurde langer dan dat van onze 'baktelevisie' in de jaren 70:

'Joepie, bijna klaar! Ik kan eindelijk tv kijken!' Nope:

Woensdag deelde ik de rij bij de supermarktkassa's met een stel 'echte Amsterdammers': 'echte Nederlanders' die 'se' zeggen in plaats van 'ze' en 'afgepeigerd' in plaats van 'doodop' of gewoon 'moe'. Mogelijk jaren 'in de bau' gewerkt maar nooit gehoorbescherming gedragen 'want dat is voor mietjes! Echte kerels dragen geen gehoorbescherming, veiligheidsschoenen, een veiligheidsbril of een autogordel!' Dan zijn 'echte kerels!' dus gewoon dom en afgekeurd voor werk nog voor hun vijftigste. Vanwege hart- en haatziektes door overgewicht, doofheid en een kapotte rug 'want bij het tillen door je benen zakken is voor mietjes!'

Het is niet netjes om mensen uit te schelden maar ik refereer aan dit soort mensen als...nu ja, ik zeg het maar gewoon...'PVV-stemmers'.  Die vaak niet eens de moeite nemen het PVV-'verkiezingsprogramma' 

te lezen 'want se sijn teguh buituhlanders, werkelosuh, asielsoekers, dubbele paspoorten en zo en dat ben ik óók!' Uitzonderingen gelden voor hun werkloze Hongaarse echtgenote, hun eigen werkloze togus, hun buurman Mo en de spits van hun favoriete voetbalclub. O, en de Egyptische eigenaar van hun favoriete falafel-zaak.

Zoals PVV-stemmers vol vooroordelen zitten tegenover 'buitenlanders', zit ik vol vooroordelen over PVV-stemmers. Wat is uw mening over PVV-stemmers? Zijn dat mensen die goed nadenken, vinden dat gelijke rechten voor alle mensen gelden en in staat een goede en inhoudelijke discussie te voeren?

De vreugde over mijn soepel pompende aquariumfilter bleek helaas van korte duur. Dus mocht ik een plas water opzwabberen en wat doorweekte spullen weggooien. Ach, ik wilde toch al opruimen. Zo deed ik zelfs mijn favoriete onderbroek weg. *snif!*.
Natuurlijk zou ik het elastiek kunnen (laten) vervangen en zo maar soms moet je gewoon toegeven en wegdoen.

Wat nog van toonbare kwaliteit was, kreeg een plekje in een lokale weggeefkast. Waar ik zag dat iemand vers brood had achtergelaten voor buurtbewoners en de daklozen die regelmatig komen snuffelen en ik vroeg mij af hoe zo'n buurtkastje in het Engels heet. Enig idee?
Bij de supermarkt zag ik dat kwaliteitsondergoed in de aanbieding was.


Niet zo gaaf als mijn pinguïnvariant maar toch mazzel.

Mooi woord vind ik dat, 'mazzel'; een overblijfsel uit de tijd dat er nog vrij veel joden in Amsterdam woonden. En voilá, een bruggetje naar een onderwerp waarvoor ik weiger 'de gordijnen te sluiten' om later laf te kunnen zeggen 'ich habe es nicht gewußt':
De volgelingen van Bibi, diehard zionisten dus, denken dit over andere volken, inclusief 'keurige, blanke, christelijke Nederlanders':'Alle niet-Joden zijn van nature slecht. De Joden zijn de kroon op de beschaving, niet-Joden zijn het schuim der Aarde.' Klinkt erg vriendelijk. NOT. Net als 'Volgens de Talmud mag men elke niet-Jood vermoorden.' Vraagje aan Talmud kenners: is dat waar of kletst deze Rabbi uit zijn nek?

Als het Netanyahu écht te doen is om 'het bevrijden van de gijzelaars!', waarom doet zijn Sturm Abteilung daar dan niets voor? Als 'de leiding van Hamas!' in Quatar zit, waarom zijn die mannen dan nog steeds niet uitgeschakeld met een drone? Als [de CIA] het IOF terroristenleiders kan uitschakelen in Libanon, waarom niet in Quatar? Terroristen uitschakelen kan zelfs zonder anderen te vermoorden! Niet lang geleden bewees de Israëlische geheime dienst Sin Bet... pardon...de CIA dat zelf

Waarom ik dat foutje maakte door de CIA op één lijn te stellen met het IOF? Hier zie je de baas van de CIA gezellig samen met 'zijn' IOF-soldaten een vreugdedansje doen omdat er weer een paar honderd Palestijnse burgers van de aardbol zijn afgeschoten.

Alle fatsoenlijke mensen roepen de premier van Israël nu op om niet 'het laatste bolwerk van Hamas', Rafah, te veranderen in een parkeerplaats met een paar miljard USD aan bommen. Niet alleen fatsoenlijke mensen maar zelfs mensen als Biden, de ambassadeur van China en Rutte zeggen nu 'Don't do it'. Waarmee gedoeld wordt op het mensen met grof geweld verdrijven van hun land, zeggen dat zij naar een plek moeten waar het 'veilig' is en vervolgens doelbewust die plek bombarderen.

Ik kan weinig respect opbrengen voor mensen die juichen om het verlies van mensenlevens.

Vanzelf denk ik dan aan de nazi's en NSB'ers die feestvierden als er weer Joden waren 'opgelost'. Maar zionisten zijn natuurlijk niet met nazi's te vergelijken. Zionisten zich zichzelf als 'Übermensch', willen 'Heim ins Reich', 'Lebensraum', houden van 'Blut und Boden' en streven naar een Groot Duizendjarig Rijk. Verder zijn er nauwelijks overeenkomsten met de nazi's.

Wat vindt u van mensen die hun eigen 'ras' superieur vinden en hun land 'van vreemde smetten vrij' willen hebben? 

Trouwens, als 'de joden' een ras zijn, zijn 'de christenen' dat ook. En 'de homo's', 'de Nederlanders' en 'de motorrijders'. 

Absurd natuurlijk om bijvoorbeeld 'de Ieren' een 'ras' te noemen. Mensen zijn toch geen aardappelen?

Vindt u zichzelf tot 'een ras' behoren? Zelf ben ik lid van het menselijk ras.

Ter ontspanning keek ik die avond een aflevering van 'Bodies'. Over (verboden) liefde, verraad, het goede willen doen. En tijdreizen. Tijdreizen is koel! Het is een drama, een detective én een SF-serie.

Donderdag draaide ik een was, communiceerde met een dozijn mensen, verzorgde mijn goudvissen, planten, woning en mijzelf en had ik snel de winnaar van de titel 'Lach van de Dag' te pakken. Die twijfelachtige eer was voor massamoordenaar Anders Behring Breivik. 

"Ik word opgesloten, alleen maar omdat ik 77 mensen heb vermoord, daar geen spijt van heb en het nog eens zou doen. Boehoehoe!", deed het zielige ventje 'huilie huilie'. 

Tja, stoer in politie uniform kinderen overhoop knallen en dan janken als je daar straf voor krijgt. Dan kun je van verkleedpartijtjes houden, 

lopen liegen dat je Meester Vrijmetselaar* bent ("Kijk mama, ik ben astronaut want ik heb een helmpje op!") en jezelf 'een echte man!' noemen maar dan ben je toch echt een snotterend, stout en betrapt kind, hoor. 

*De neo-nazi was regulier lid van een Noorse Loge maar kwam zelden opdraven, zette zich nooit in voor zijn vereniging en pronkte alleen maar met zijn regalia (lidmaatschapsspeldje en dergelijke). Uiteraard werd hij direct na zijn daad uit de Orde gesodemieterd. Zou bijvoorbeeld ook een tafeltennisvereniging hebben gedaan.

En zo zielig is hij écht niet:


Wat vindt u van mensen die een hekel hebben aan 'links' maar alleen maar 'Eh...' kunnen zeggen als je hen vraagt waarom?

Die avond zat ik met een vriendin in de kroeg. Het was weer zo'n moment dat wij gewoon vergaten een selfie te schieten. U zult het dus met deze foto moeten doen:
Terwijl mijn tafelgenote even haar neus was gaan poederen, proostte ik in stilte op de gezondheid van mijn jongste dochter. Die werd 22 deze dag. Een tijdje geleden schoot een buurvrouw deze foto van haar, haar broer en zus en mij:
'Zij is die kleine' is best leuk om te zeggen
wanneer je zelf 1.40m meet.

Terwijl wij genoten van onze biertjes, schoten onze gedachten en gesprekken - zoals gebruikelijk - alle kanten tegelijk op. 'Hoeveel gedachtentreintjes heb jij momenteel lopen?" "Zestien." "Keurig. Ik achttien. Terwijl de drinkleeftijd in Amerika 21 is en ik ooit drie weken te jong was voor een biertje en vier uren moest reizen naar Canada waar... "Canada!? Leuk! Was er twee jaar geleden om een vroegere klasgenote op te zoeken en het land eens te zien. Moest erg lachen vanwege een lokaal "Tiny House' project met woningen 'van maar 65 vierkante meter!' omdat mijn woning 52 vierkante meter is en..."Mazzelaar! Ik leef op een oppervlakte van 38 vierkante meter en..." 38 Vierkante meter maar!? Dat is een kippenhok!" "Tôk tôk!" In koor: "Ha ha ha! Jij nog een biertje?" En dat vier uren lang. Nonstop.

Iets na middernacht lag ik glimlachend - en een tikkeltje aangeschoten - na een paar biertjes van dik 7% Vol. in bed.

Vrijdag werd ik keurig wakker na ruim acht uren slaap. Lang leven mijn 'slaapband'. Die trek ik over mijn ogen zodat het ook nog eens lekker donker wordt.

Het eerste nieuws deze dag dat een emotie bij mij opriep was de 'plotselinge' dood van Poetin-tegenstander Aleksej Navalny. Volgens Thierry Baudet is de Russische dissident 'vermoord door Pfizer'. Die jongen is echt volkomen van het padje want in Rusland was het Pfizer vaccin tegen Corona helegaar niet beschikbaar. Zij hadden hun eigen anti-corona vaccin. 

Na het overleven van diverse moordaanslagen werd Navalny door het regime uiteindelijk in het gevang geworpen voor een verzonnen misdaad. Hij bleef echter kritiek uiten op het regime en wist vanuit de gevangenis te bewijzen dat De Grote Leider ("Führer" in het Duits) goed verdiende aan een gevalletje miljardenfraude. Dus werd hij overgeplaatst naar een strafkolonie. Waar hij soms dagenlang 'per ongeluk' geen eten en drinken kreeg en waar 'spontaan ontstane botbreuken' niet medisch werden behandeld. Uiteindelijk werd hij - volgens Russische staatsmedia - 'onwel tijdens een wandeling' en overleed nog dezelfde dag. 

In het favoriete land van rechtspopulisten kun je zomaar overlijden aan 'natuurlijke omstandigheden' als zwaartekracht, polonium, een acute loodvergiftiging, uithongering en marteling. Dat gebeurt met je als je het oneens bent met de Grote Leider. Dat is 'Führer' in het Duits.

Navalny werd ondermeer vermoord omdat hij het oneens was met de Russische aanval op het soevereine land Oekraïne. Blijft u zich - zoals de dappere premier van Estland, Kaja Kallas - ondanks doodsbedreigingingen uitspreken tegen agressieve dictators als Poetin of bent u meer een lafaard als Rutte, Wilders en andere 'leiders'?

Als Oekraïne eenmaal gevallen is, welk land wordt dán toegevoegd aan het Groot Duizendjarig Russisch Rijk? Moldavië?

Veel mensen die tegen Poetin zijn durven zich niet uit te spreken. Wie dat wel doet wacht zware straffen. De groep die overblijft en fan is van dictators als Poetin bestaat vooral uit neo-fascisten. Ook wel bekend als 'domrechts'.

Voor dit soort mensen zijn ook de VVD ('Die Linkse kliek in Den Haag!') en zelfs Joe Biden 'links'.  'O, die persoon is geen racist met nazi-sympathieën zoals ik? Dan is die persoon dus links want dat is logisch.'

Ook een vriendin annex buurvrouw is 'wappie'. Dat betekent dat zij alles 'zwart/wit' ziet en dat voor haar alles ontzettend simpel is 'want dat is zo want dat vind ik'. Erg grappig en natuurlijk onwaar. Zij vindt iets alleen maar omdat haar dat is wijsgemaakt door bijvoorbeeld de bekende Amerikaanse verspreider van complottheorieën Freeman Fly. Deze anonieme (want laffe leugenaar) podcastmaker deelt met zijn volgelingen (hij is in wezen een sekteleider) de kinderfantasietjes van von Däniken over duizenden jaren oude goden die op Aarde rondliepen. Ook zijn vrijmetselaren in zijn sprookjes buitenaardse hagedismensen die alle mensen dood willen hebben en zo. 

Hier poseert 'Freeman' trots in een vrijmetselaarswerkplaats waar hij 'door heel slim en vernuftig te zijn!' zich toegang toe had verschaft. 

Op een jaarlijkse Open Dag voor geïnteresseerden.  De foto is hoogstwaarschijnlijk gemaakt door de Broeder-Vrijmetselaar die hem de rondleiding door het gebouw gaf. 

'Het is allemaal supergeheim wat Vrijmetselaars doen! Net als de locatie van hun rituelen!', roepen wappies als mijn buurvrouw graag. 'Je bent er anders een paar keer geweest en het adres van het gebouw staat gewoon in het telefoonboek. Bij de V van Vrijmetselarij.' "Nou, dat kun je wel zeggen maar volgens Freeman is dat níet zo!" 

"Dus je gelooft niet zomaar wat iemand zegt, behalve wanneer een anonieme persoon zich Freeman Fly noemt en zelfs tegenspreekt wat jij persoonlijk hebt ervaren?" "Ja. Is er nog koffie?" 

Over boeren die geen miljarden EU-subsidie meer krijgen bij een Nexit, zegt zij: 'Nou, dan krijgen ze toch gewoon ergens anders subsidie vandaan?' Als de grenzen gesloten worden en boeren hun vuile werk niet meer kunnen laten opknappen door immigranten: 'Nou, dan laten ze toch gewoon andere mensen voor weinig geld voor hen werken?'

Zij neemt blindelings voor waar aan wat Baudet twittert, wat Alex Jones op YouTube werpt, de 'artikelen' van door de elite gesponsorde vodjes als De Andere Krant en zelfs artikelen van De Speld neemt zij klakkeloos over in haar brein als 'de waarheid'. 

Terwijl iedereen met twee minuten tijd en een beetje zelfnadenkend vermogen ontzettend makkelijk dit soort informatie kan vinden:

Jan van Aken is niet alleen lobbyist bij een paar grote energiebedrijven maar ook een drijvende kracht en financier achter kranten met 'alternatief nieuws' (dat is politieks voor 'leugens') als 'De Gezond Verstand Krant' en 'De Andere Krant': https://buff.ly/3I2ILtn

Ze is een schat en attent en best intelligent maar zij lijkt ook onder invloed van een sekteleider te staan. 
Zoals eigenlijk alle wappies.

Denkt u dat 'wappies' zielige, gehersenspoelde mensen zijn? Interessant dat juist zij complottheorieën verspreiden over 'mind control'. 

Behalve koffie met deze buurvrouw dronk ik later thee met een andere buurvrouw. 'Vind je dat niet zonde, twee uren kwijt zijn aan koffie- en thee drinken met vrienden?' Nee, want ik heb gelachen en geleerd. Vind jij ruim 3 uren per dag Netflixen niet zonde van je tijd?'

Met beide buurvrouwen ben ik het niet altijd eens. Maar dan nog kun je kijken naar wat verbindt. Dan leef je prettiger dan wanneer je alleen let op wat je van een ander scheidt.

Tijdens een wandeling door de buurt ordende ik bovenstaande gedachten:
Bij thuiskomst bedacht en publiceerde ik een vers verhaaltje en zegde af voor aanwezigheid bij een Vrijmetselaarsritueel. Ten faveure van een Moorddiner en zo.

Zaterdag las ik dat de Joodse medemens een grote tegenslag heeft moeten incasseren: het Europees Mensenrechtenhof oordeelde dat de joden een eeuwenoude traditie niet langer mogen voortzetten; De rituele slacht is voortaan verboden. 

Vindt u dat onverdoofd slachten van dieren moet mogen of moeten Joden stoppen met deze vorm van dierenmishandeling?

En is het onverdoofd slachten van mensen wél oké? Diverse overheden (waaronder de Nederlandse) staan dat gewoon toe. 

Voor verreweg het meeste wat ik deze dag deed werden geen dieren, noch mensen, geslacht. Denk ik. Ik plande afspraken in, reorganiseerde mijn e-mail inbox, verwijderde een kilo of zes aan zooi uit mijn woning en bedacht toch maar na te denken over een nieuwe was/droogcombinatie. Na twintig jaar arbeid lijkt het arme apparaat er echt geen lol meer in te hebben. 'Wat is-ie lekker stil!' dacht ik nog even. Tot ik mij realiseerde dat dat kwam omdat de trommel niet draaide. D'oh! Volstrekt logisch om na twintig jaar niet meer lekker te draaien. 

Vraag maar aan Geert 'Weg met plucheplakkers!' Wilders, na het vertrek in december 2023 het langstzittende Kamerlid. Een paar jaar geleden wilde hij Nederland nog modeleren naar Russich voorbeeld en vond hij dat 'die arme, misbegrepen meneer Poetin' best wat aardiger mocht worden bejegend.
Tot de publieke opinie (='Het Volk') zich tegen de bekende dictator keerde. Als 'het volk' van mening verandert, wat doet een goede rechtspopulist dan? Óók van mening veranderen natuurlijk:

Voorspelling: zodra bij 'Het Volk' het kwartje valt en het eindelijk ziet dat wat er nu in Gaza gebeurt weinig anders is dan een poging tot uitroeien van een volk - zoals de Holocaust dat was - zal ome Geert opeens beweren dat hij altijd al tegen Netanyahu was. 

Zodra de oorlog tegen H@mas voorbij is, moet Bibi aftreden als premier van Israël en wordt de rechtszaak wegens corruptie voortgezet. Raad nu nog eens waarom hij geen vrede wil? Overigens: waar ís H@mas eigenlijk op al die beelden van de 'oorlog' die ook Israël zelf deelt?
Terwijl H@mas vecht tegen 80 jaar moord en onderdrukking (nee, het conflict begon níet op 7 oktober 2023), vergelijk ik de groep met Het Verzet tegen de nazi's indertijd: dat blies gebouwen op, saboteerde Duitse tanks en vermoordde af en toe Duitse soldaten, burgers en collaborateurs. Ja, Hannie Schaft was een keiharde crimineel! Een beetje net als de rebel Prinses Leia vechten tegen het Keizerrijk. Tss!

Volgens Hitler was 'Het Meisje met het Rode Haar' lid van een terroristische organisatie. Wie waren de échte agressors: de zionisten...pardon...de nazi's of zij die tegen hen in verzet kwamen?
Mijn wasmachine verzette zich helaas tegen mijn pogingen het arme ding te repareren en soms moet je gewoon je verlies toegeven. Tijd voor een nieuwe dus waarschijnlijk. Beetje jammer van mijn spaargeld maar daar is het ook een beetje voor bedoeld.

Om mijzelf te troosten keek ik een uurtje naar het WK afstandschaatsen:
Ga er maar aan staan: met bijna 60km/uur op twee dunne ijzertjes door de bocht. Zonder helm. Niet zo gek dat af en toe een schaatser een hersenschudding oploopt. Ik vind het dapper.

Ben patriottisch genoeg om blij te zijn als 'Nederland' een plak wint maar leef ook intens mee als een atleet uit een ander land zichtbaar verguld is met een nieuw persoonlijk record. Altijd fijn om blije mensen te zien, toch?

O ja, het was zaterdag en dus publiceerde ik een vers Engelstalig stuk proza.

Zondag leek het mij even tijd om aandacht te vragen voor de moord op tienduizenden mensen, massaverkrachtingen en honderdduizenden die op de vlucht zijn geslagen. "O, moet je het weer over het IDF en Hamas hebben en zo?' Nee, sorry. Dit gaat over DRC en M23. 'Huh, watte?' Natuurlijk, Netflix en of het morgen wel of niet regent is veel interessanter maar lees je toch maar even in in dit conflict. Of interesseer je gewoon lekker niet voor anderen behalve jezelf en de bubbel waar je in leeft.

Maar bedenk wel even waar je het aan te danken hebt dat je in comfort kunt klagen over het weer of naar de tv kunt schreeuwen dat de scheidsrechter een [censuur] is:


'Elke natie die ooit heeft geleden onder genocide of een andere vorm van extreem lijden, is aantrekkelijk voor westers kapitalisme.'

Wij in het rijke westen eisen hulp als wij een paar uurtjes zijn afgesloten van vers drinkwater maar vinden dat mensen die hun hele leven zonder drinkwater zitten zichzelf maar moeten helpen. 'Die burgers worden ook nog eens gebruikt als schietschijven voor nieuwe wapens!' 'Ja, en dus?' 

'Dat is toch niet mijn probleem?' is een veel voorkomende reactie op leed. Hoe zou u reageren als u in nood verkeerde, om hulp vroeg en hoorde: 'Dat is toch niet mijn probleem?'

Om even lekker te lachen na een rondje écht nieuws, keek ik even wat Donald Trump uitspookte. En werd niet teleurgesteld. Nadat hij werd veroordeeld tot het betalen van zo'n $350 miljoen voor fraude en valsheid in geschrifte, probeert hij wanhopig aan geld te komen om te voorkomen dat hij de bak in moet. Dus probeerde hij - tot hoongelach van de aanwezigen op een sportartikelencongres - zijn eigen Trump-gympies te verkopen. 

Een onderneming die net zo succesvol zal zijn als Trump steaks, Trump wodka, Trump University, Trump Airline en Trump casino's. Binnen de kortste keren failliet dus. En stuk. Alles wat Trump aanraakt gaat kapot. Geen wonder dat zelfs sekswerkers hem niet voor minder dan $130.000 willen aanraken. 'Maar Melania dan?' Geen idee. Misschien geldt 'Ik geef je $1000 en grotere borsten zodat je meer klanten kunt af...eh...aantrekken als prostituée' als zeer goede betaling in Slovenië.

Over betaling gesproken: dit is wellicht de reden dat Rutte als een schoothondje achter de VS aanhobbelt waar het gaat om het niet veroordelen van de moord op tienduizenden burgers door een stel zionistische multimiljonairs.

Over gestoorde multimiljonairs die burgers afslachten: Vladimir Poetin was apetrots op zijn pyrrusoverwinning waardoor de Russiche vlag nu trots boven een stapel zwartgeblakerde stenen wappert waar ooit een stad was en waar duizenden Russische soldaten werden gedood door Oekraïeners die zich verzetten tegen de militair inval van hun land. 

Voor veel Nederlanders onvoorstelbaar. Áls 'echte Nederlanders!' al zouden vechten als de Russen binnenvielen, zouden zij aan de zijde van de aanvallers vechten. Dat is nu eenmaal een 'echt Nederlandse traditie!'

Nadat ik fijn een uurtje aan de telefoon had zitten bijkletsen met een vriend - en afsprak het gesprek binnenkort live voort te zetten - ging ik verder met opruimen en schoonmaken in huis. Overbodig spul ging naar een weggeefkastje en een afvalcontainer en ik genoot meteen maar even van een wandeling. 
Altijd fijn om 'het hoofd even leeg te maken'. Zo kwam er ruimte voor de gedachte: 'Stel dat de trommel van mijn wasmachine niet draait omdat er iets mis is met de aandrijfriem?' Daar bleek op zich niets mis mee. Behalve dan dat-ie los onderin de wasmachine lag. 

Omdat dat volgens mij niet hoort, verbond ik met het stuk rubber de trommel met de motor. Ging dat probleem- en moeiteloos? In het geheel niet. Was ik trots op mijzelf omdat na een uurtje bleek 

dat ik geen spaargeld hoefde uit te geven aan de reparatie of zelfs de aanschaf van een nieuwe wasmachine? Welzeker ende gewas...eh...gewis!

Intussen protesteren zelfs Israëliërs in Tel Aviv tegen de nietsontziende moordpartij op onschuldige burgers door de regering Netanyahu. Die had beloofd de door Hamas gegijzelfde Israëliërs te bevrijden. Maar het IOF bevrijdde alleen maar hun ziel van hun fysiek lichaam. Hun 'verdediging'? 'Tsja, het waren uitgeputte, ongeschoren en slecht gekleedde en ongewapende mensen die met een witte vlag zwaaiden. Dus uiteraard dachten wij, dappere Israëlische soldaten, dat het Hamas-terroristen waren en schoten hen van afstand aan gort.'

Even voor de 'ja, maar beide zijden lijden en aan beide zijden zijn slachtoffers!' Laten wij op 5 mei dan voortaan óók die zielige omgekomen nazi-officieren gedenken. 

Lachwekkend natuurlijk dat diverse landen Israël niet willen uitsluiten van het Eurovisie (...) songfestival 'want politiek en sport en cultuur moet je altijd gescheiden houden!' Terwijl diezelfde landen heel snel waren met Rusland uitsluiten van het Songfestival toen Poetin Oekraïne binnenviel. En stomtoevallig Oekraïne het westrijdje won. Daardoor is het songfestival dit jaar in Zweden. Waarom niet in Oekraïne? Omdat een Russisch boem-ding dan het feestje kan verstoren. Alleen volgens Mona Keijzer (klik. Lollig filmpje) van [het CDA] BBB is het veilig in Oekraïne. Omdat het zo veilig is in Oekraïne durft Mona Keijzer er zelf niet heen te gaan. Dat is logisch.


Lollig weetje voor de leuk: de zangeres die dit jaar voor Israël uitkomt op het Eurovisie Songfestival is Russisch. Oké, half.
Op zich begrijp ik dat wel want een grote groep Joden komt oorspronkelijk uit dat deel van de wereld. Met name de Asjkenazische Joden. Die overigens al in de 16e eeuw door met name Engeland en Frankrijk verplicht werden een geel stukje stof zichtbaar op hun kleding te dragen. 
En ook de Sefardische Joden waren niet echt dol op deze groep. Het is onbehoorlijk om te spreken van 'de Joden' want er onderscheiden zich diverse groepen. Wat weet u bijvoorbeeld van de Haredim?Wat ik écht niet begrijp: als je het zo vreselijk vindt wat jouw eigen volk is overkomen, waarom sta je dan toe dat een ander volk hetzelfde wordt aangedaan? Zoals Loesje zegt:
Ook veel Joden zélf zijn het eens met mij en Loesje:

Stel dat het iemand niet kan schelen dat het IOF massaal mensen vermoordt, misschien is het dan wél erg dat deze 'dappere soldaten' fietsen jatten?
Nóg een overeenkomst tussen de nazi's en de zionisten:

Voor ik ging slapen keek ik naar de verrichtingen van een stel atleten op het WK Afstanden op den schaats.

Bad Boys van Inner Circle is de muziek van deze week:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Aleksej Navalny