Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 09, 2019

Belediging

Wanneer men mij 'kabouter', 'dwerg' of 'lilliputter' noemt voel ik mij beledigd. Afhankelijk van mijn emotionele staat van het moment zelfs gekwetst. Soms laat ik het langs mij heen gaan en soms zoek ik de confrontatie. Dan vertel ik het sujet in kwestie dat kabouters fictieve figuren zijn uit volksvertellingen. En ik niet. Dat dwergen lijden aan een van de vele soorten van dwerggroei. En ik niet. Dat lilliputters figuren zijn uit het boek 'Gulliver's Reizen'. En ik niet.

Maar tussen 'beledigd voelen' en 'mensen vermoorden omdat je denkt dat zij je beledigen' zit een best groot verschil. Voelt u zich wel eens beledigd? En wat doet u dan?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Deel dit bericht