Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 15, 2010

Visite

Joop van den Ende schreef een brandbrief aan het kabinet over de voorgenomen BTW-verhoging op kunst en cultuur. Rutte reageerde niet. Van den Ende uitte zijn ongenoegen en kreeg later tóch antwoord: Volgens de brief die hij ontving van premier Rutte is de BTW-verhoging goed voor de omzet van het Nieuwe De La Martheater. Immers:"Duurdere kaartjes betekent meer geld in het laatje."

Zou de regeringsleider echt zo ontzettend dom zijn om is hij hier een potje aan het liegen? Bij een prijsverhoging van kaartjes gaan namelijk minder mensen naar het theater. Bovendien gaat de BTW rechtstreeks naar de staatskas en ziet Joop daar geen ene cent van.

En Rutte weet dat heus wel.

Eigenlijk is dat mooi materiaal voor een column.
Hé, nu heb ik meteen een bruggetje...;-)

Mijn allereerste officiële column is gepubliceerd. In de lokale Buurtkrant voor Amsterdam-West weliswaar. Maar toch. En nog op de voorpagina ook! In een oplage van 30.000 stuks!

Vriend Pieter kwam even langs om mij een tiental exemplaren te overhandigen omdat ik weliswaar in het betreffende gebied woon maar om onduidelijke redenen zelden een exemplaar ontvang. Kon ik er meteen eentje geven aan mijn moeder en aan vriendin Iris bij wie wij een etentje hadden.

Vanavond komt buurvrouw Winonah gezellig langs en vanmiddag kregen wij buurvrouw Angélique een uurtje op visite.