Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 29, 2016

Waarom honden slechter zijn dan vuurwerk

Natuurlijk, vuurwerk is eng, geeft harde knallen en als je niet oppast ben je zó een vinger kwijt! Elk jaar gaat er wel iemand dood door een zelfgemaakte vuurwerkbom. Bijzonder vervelend! Bovendien zorgt het voor luchtvervuiling, al dat kruit en kost het ook nog eens geld.

Gek genoeg zijn het vooral hondenbezitters die vuurwerk willen verbieden 'want de hond wordt er zo bang van, al die knallen!' Voorwaar een goed argument. Waar men dan even aan voorbijgaat is dat jaarlijks maar liefst 150.000 mensen in Nederland worden gebeten door een hond. Maar liefst 50.000 mensen moeten zich voor een hondenbeet in het ziekenhuis laten behandelen. Elk jaar weer.
http://forum.vuurwerkcrew.nl/archive/index.php/t-38157.html

Hoeveel dat aan geld kost valt niet eens te becijferen, zoveel is het. Zorgkosten, gemiste werkdagen...en dan nog niet eens meegeteld wat hondenbezitters allemaal aan geld uitgeven voor hun trouwe viervoeter!

Ik? Ik vind vuurwerk én honden leuk!

En u: heeft u minstens één goede reden waarom vuurwerk wél verboden zou moeten worden en honden niet? Als het puur om het aantal gewonden gaat winnen honden het ruimschoots van vuurwerk. Als het om de economische schade gaat dan winnen de honden. Gaat het om het geld? Ook dan kosten honden meer dan vuurwerk.

Hoe dan ook: ik wens u en de uwen nu maar alvast een goed uiteinde en een goed begin van het nieuwe jaar. Want je weet maar nooit: misschien word ik in de eerstkomende dagen aangevallen door een hond en kan ik dit niet meer typen. Die kans is - statistisch gezien - vele malen groter dan dat ik word uitgeschakeld door een stuk vuurwerk.(Een avondje vuurwerk vanaf het balkon van mijn vriendin)

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/