Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 15, 2010

Knuffel

Jaarlijk is elke politieke partij verplicht om het jaarverslag te tonen aan de leden. Daarin moet ondermeer staan welke instelling er 4537 euro of meer heeft gestort in de partijkas. Ook de PVV houdt zich netjes aan die regel. Met dien verstande dat de PVV maar één lid heeft. U mag raden wie dat is. De vraag blijft dus..."Hoe komt Geert aan zijn geld?"

Het is misschien een beetje een flauwe vraag maar soms vraag ik het mij gewoon af.

De afgelopen paar dagen heb ik meerdere mensen horen verkondigen het "flauw" te vinden van Wouter Bos en Camiel Eurlings dat zij voor hun gezin kiezen en de politiek even voor gezien houden. "Wat een watjes zijn die kerels die niet eens willen werken om hun gezin te onderhouden" hoorde ik zelfs van feministes.

Diezelfde feministes vonden nog maar kort geleden dat mannen meer zorgtaken in het gezin op zich moeten nemen en zich minder moeten gedragen als mannetjeputters die geobsedeerd zijn door hun werk. Dus wat willen die feministes nu eigenlijk? En weten ze dat zelf nog wel? *Zucht* Ook "feministes" blijken dus gewoon maar vrouwen te zijn: voortdurend radikaal van mening veranderen en ervanuit gaan daarmee weg te komen...;-)

Het was ook een vrouw die mij laatst deze vraag stelde: "Waarom rook je als je daardoor last krijgt van je keel en als je weet dat het slecht is voor je gezondheid?" Ik gaf de dame mijn weerwoord: Waarom loop je op hoge hakken als je daardoor last krijgt van je rug en terwijl je weet dat het slecht is voor je gezondheid? Toen wist zij het even niet meer...Toch rook ik minder dan ik ooit deed en soms zelfs een paar dagen niet. Ook omdat m'n dochter er tegen is...(Maar stoppen is zo moeilijk!)

Mijn dochter van negen slaapt nog graag met een knuffeldoek en in mijn bed liggen diverse knuffels, waaronder eentje uit mijn vroege kinderjaren die gelukkig de grote brand in ons huis, twee jaar terug, overleefd heeft. Om een of andere reden heeft iemand ooit bepaald dat mensen vanaf een bepaalde leeftijd "te groot" zijn voor knuffels. Waarom zou je in hemelsnaam een leeftijdsgrens stellen aan het slapen met knuffels? Omdat dat "kinderachtig" is?

Zelf noem ik het kinderachtig om mensen het plezier van het slapen met knuffels te ontzeggen. Sterker nog: ik durf hier glashard te beweren dat mensen die door zichzelf of door anderen is opgelegd dat zij niet meer met knuffels mogen slapen gefrustreerder en vaker chagrijnig zijn dan anderen.

En U? Slaapt U nog met een knuffel?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Peter Graves

Deel dit bericht