Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 19, 2020

Verkleedpartijtje

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

==========================================================

Een evenement dat geen doorgang vond vanwege Corona was 'Comicon'. Ooit een eenvoudige stripruilbeurs maar in de loop der tijden uitgegroeid tot een evenement waar niet alleen bekende striptekenaars babbelen met hun fans maar ook al dan niet bekende acteurs en actrices maar ook make-up artiesten komen vertellen over verfilmde stripboeken waar zij aan meewerkten. Veel fans komen verkleed als een favoriet karakter of gebruiken hun eigen fantasie om er eens anders uit te zien dan thuis aan de ontbijttafel, op school of op het werk. 

Tenzij het hun werk is om verkleed als stripfiguur rond te lopen op stripbeurzen. Want dat kan ook tegenwoordig. Deze man bijvoorbeeld: als kind groot fan van het karakter Spiderman en tegenwoordig als beroeps-Spiderman door het leven. Speciaal voor de hobby die zijn werk werd ging hij op dieet en volgde hij lessen in freestyle worstelen, acrobatiek en break dance. En met resultaat:

 

Mooi wereldje vind ik dat, van de 'Cosplay' (een samentrekking van 'Costume play', verkleedpartijtje.)

Waar jongens rondlopen die soms een meisje willen zijn. En omgekeerd. Waar een frêle elfje ruim 90 kilogram mag wegen en waar je niet meteen wordt doodgeschoten als je met een groot zwaard rondloopt. Een fantasiewereld waarin iedereen aardig is voor elkaar, wildvreemden elkaar knuffelen zonder klappen te krijgen en mensen elkaar complimenteren met hun uiterlijk. Ongeacht hoe ze er uit zien. 'Gave vleugels heb jij! Zelf gemaakt?' in plaats van 'Sjezus, wat ben jij dik, zeg!'

Een fantasiewereld waarin vrede normaal is en iedereen mooi. Sommigen spenderen maanden werk aan het maken van een werkend kostuum en anderen kopen ter plaatse een geinig masker. Een oud t-shirt of een op maat gemaakt kostuum van 1000 euro: hoeveel geld je vader heeft doet even niet ter zake. Een fantasiewereld dus, zo anders dan 'de werkelijkheid'. 

'Wat doet een steampunk pinguïn? Vroeg ik eens een stevige jongedame die zich had verkleed als Alice (die uit Wonderland) en lolly's uitdeelde.  'Badass zijn!', was haar oprechte antwoord. Vind ik tof. Dat ik een weekend of een dag lang niet wordt gezien als 'die wat vreemde kleine meneer' maar als 'badass steampunk pinguïn'.

 Onder meer in 2016 was ik er bij in Amsterdam. Hier een impressie van die toffe uren:


Verkleed u zich ook wel eens? Of doet u zich wel eens anders voor dan u bent?