Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juni 03, 2010

9 Juni

Men verwijt de SP nog wel eens dat het een communistisch verleden heeft. Volgens PvdA'er Oudkerk mag je iemand's verleden nooit tegen hem of haar gebruiken.
Laat ik dus niemand grappen horen maken over de foto van Femke Halsema naast het mausoleum van Lenin terwijl ze daar staat met "Das Kapital" in d'r hand...

In het NRC las ik dat die foto bestaat maar ik heb'm niet gezien. Weer een mooi staaltje stemmingmakerij of de onverbloemde waarheid?

Mij werd pas gevraagd het volgende lijstje in te vullen. Bij deze nogmaals:

1. Volg je de landelijke politiek door het jaar heen?
2. Stem je altijd op dezelfde partij?
3. Hoe belangrijk is een lijsttrekker voor het/jouw stemgedrag?
4. Kijk je naar debatten, ken je de partijprogramma's?
5. Wil je zeggen hier op welke partij/wie je stemt (en waarom) ?
6. Waar moet meer geld naar toe en waar kunnen we op bezuinigen?
7. En last but not least... wat doen we met Wilders?

1. Ja, vind ik leuk. Ook omdat ik zelf politicus ben geweest. Op lokaal niveau weliswaar maar toch.
2. Yep, al jarenlang is er met name één partij die toch echt het dichtst bij mijn overtuigingen ligt (ook volgens alle stemwijzers), al ben ik het niet altijd op alle punten met ze eens. Dat kan natuurlijk ook niet.
3. Een lijsttrekker is een potentiële premierskandidaat en dus belangrijk. Ik kijk naar wat die persoon doet. Houdt hij/zij zich aan de verkiezingsbeloftes? Maar ook: Hoe is hij of zij als mens? Als een man in het verleden is gepakt vanwege een schiet-incident zie ik hem liever niet als minister van defensie bijvoorbeeld. Als iemand zich sociaal gedraagt in de vriendenkring zal hij of zij ook sociaal zijn naar burgers. Meestal dan. Ik stem niet op iemand vanwege zijn of haar geslacht, geloofsovertuiging, sexuele geaardheid of huidskleur. Dat vind ik niet alleen discriminatie maar ook onzin. Wat zegt de afkomst of uiterlijk nu over hoe sociaal iemand is of hoe goed iemand kan rekenen? Helemaal niets toch?
4. Ja, ik kijk naar de debatten. Ook omdat je dan ziet in welke mate een politicus écht achter zijn of haar standpunten staat. Velen vallen door de mand en tsja...dat vindt ik vaak grappig.
5. De SP omdat die partij écht opkomt voor minima, zorg-gebruikers en middenstanders. Ook zijn ze volgens het CPB de betere keus voor een betere economie. De enigen die het moeten ontgelden bij de SP zijn mensen met een huis van meer dan 350.000 euro en/of een banksaldo van meer dan een miljoen.
6. Meer geld naar zorg en onderwijs omdat mensen die geen of slechte zorg ontvangen beter verdienen maar ook niet produktief kunnen zijn en minder belastinggeld opleveren als ze dood zijn of in het ziekenhuis liggen. Het Nederlands onderwijs-niveau is schrikbarend gedaald. Een betere opleiding en betere salariëring voor leraren zou een hoop schelen. Iemand die economie heeft gestudeerd zal liever voor 4000 per maand voor Philips werken dan voor 1200 per maand voor de klas willen staan. Idealisten daargelaten. Maar daar zijn er niet veel meer van.
7. Wilders gaat na 9 juni vanzelf langzaam af via de zijdeur. Ik hoop van ganser harte dat hem niets overkomt naar aanleiding van zijn uitspraken. De politiek zou een man met humor moeten missen. Als je goed kijkt naar zijn glimlachjes kun je duidelijk zien dat hij dingen zegt waar hij het ook zelf niet mee eens is. Alleen maar om in de krant te komen. Erg grappig vind ik dat.

Natuurlijk mag U in de commentaren hieronder antwoord geven op bovenstaande vragen. Maar dat hoeft niet...;-) (Hoewel het ernstig op prijs wordt gesteld)

Succes met de keuze, 9 juni.

Deel dit stukje