Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 20, 2016

Is geld noodzakelijk?

Maken robots ons op een dag werkeloos? En is dat erg? [Deel op Twitter] Wij streven al eeuwen naar een wereld waarin wij minder hoeven te werken en meer vrije tijd hebben. Tijd om met ons gezin en onze vrienden door te brengen. Tijd om andere talen te leren, muziekinstrumenten te bespelen of om te leren skydiven. Tijd om te lezen, films te kijken en met de hond te spelen. Tijd om zelf groente te verbouwen en zelf af en toe een vis of konijn te vangen. Tijd ook om manieren te bedenken om de wereld leuker of interessanter, mooier en eerlijker te maken. Wat kan daar op tegen zijn? 'Ja maar, we moeten geld verdienen!' Waarom? Wij hebben tienduizenden jaren zonder geld geleefd. Voor mij bewijst dat dat leven zonder geld niet onmogelijk is. Zolang wij elkaar maar iets gunnen.

Om een of andere reden heeft iemand ooit bedacht dat geld noodzakelijk is om te kunnen leven. [Deel op Twitter] Onzin natuurlijk want als mensheid deden wij het tienduizenden jaren prima zonder banken, creditcards, cheques, Bitcoins en PayPal. Schone lucht en drinkwater is echt een heel stuk belangrijker dan muntjes, bankbiljetten en rentepercentages op hypotheekleningen. Maar vertel dat maar eens aan de personen en instanties die worden genoemd in de Panama Papers. Hier een artikel waarin het beter wordt verwoord dat ik dat kan doen: http://www.nrc.nl/nieuws/2016/04/21/een-betere-wereld-regel-je-met-je-pinpas-1610289

Een basisinkomen voor iedereen zou 'te duur' zijn maar zou goedkoper zijn dan oorlogvoeren. Bijvoorbeeld. 'En al die luie werklozen kosten klauwen met geld!' Wat denkt u wie de grootste 'handophophouders' van Nederland zijn? 'Psychiatrisch patiënten' (Sociale werkplaatsen), 'Luie werklozen' (Bijstand), 'Hardwerkende werklozen' (WW), 'Gehandicapten' (WAO), 'Ouderen' (AOW) of huizenbezitters (HRA en erfpacht, opstal, teruggave financieringskosten en zo)? Eerst raden, daarna pas dit artikel (klik) lezen en uw eerste gok eerlijk in het commentaarveld melden. Oké?

En op de valreep nog even deze overweging:
Gek eigenlijk: we streven naar meer vrije tijd voor iedereen én naar meer werk voor iedereen. Beetje dubbel. [Deel op Twitter]


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.