Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 30, 2012

Reclame

Een Rubik's kubus is te koop 'met maar twee ontbrekende blokjes!' en een joch van 14 speelt nummers van The Velvet Underground op gitaar. Een verliefd stel ligt te knuffelen in het park en zelf stond ik voor het eerst in jaren niet te verkopen maar kocht ik wèl wat: een langspeelplaat met muziek van Joan Baez, een boek en vier staarten. Altijd handig!

De zon scheen uitbundig, deze Koninginnedag en in mijn thuisstad Amsterdam was het gezellig; heerlijk op de vrijmarkt gesnuffeld met m'n vriendin en hier en daar met bekenden gesproken, wetende dat mijn zoon zich met vrienden vermaakte.

Het kost niet heel veel moeite om een beetje plezier te hebben en het schijnt zelfs goed voor je te zijn!

Volgens de reclame zijn ook diverse zalfjes en pillen goed voor je want ze zijn 'biologisch en dus goed voor je.' Welnu: diverse gifsoorten zijn absoluut biologisch maar zeker niet goed voor je...

Maar mensen blijven geloven in de boodschappen die de commercie ons brengt. En als meer mensen nog in staat zouden zijn tot zelfstandig nadenken zou er veel minder geld omgaan in reclame.