Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 29, 2014

Zo worden ze niet meer gemaakt.

Pianiste Margret Engel en ik bleken elkaar te kennen van het samen werken op een feest in de buurt van Monaco, flink wat jaartjes geleden. Nóg langer geleden werd De Begrafenis van Manke Nelis op plaat gezet door Eduard Kapper. Namelijk al in 1924. De heren Erik Plageman en Henk van den Bos zijn nét niet oud genoeg om live aanwezig geweest te zijn bij de optredens van meneer Kapper maar kenden wél de versie van Johnny Jordaan. Uit 1956.

Tientallen liedjes 'Uit den Ouden Doosch' passeerden de revue op vrijdagavond 23 mei in Amsterdam onder de noemer 'Zo worden ze niet meer gemaakt'. Het is Erik vergeven dat zijn Amsterdams accent slechts bij benadering leek op het origineel toen hij Het Winkeltje van de helaas veel te vroeg gestorven Louis Neefs vertolkte. Nu wil het gelukkig toeval dat ook Louis Neefs (Kent u Margrietje nog?) de Amsterdamse taal niet machtig was dus hier kwam Erik goed weg...;-)

Zonder begeleiding op percussie en bas had het publiek een andere show gehoord en zonder lichttechniek had men niets gezien dus ook zeker dank aan deze mensen!

Henk vergastte het publiek op de volledige uitvoering van Het Hondje van Dirkie van Wim Sonneveld en terwijl de ene traan ('Hallo, Bandoeng?') de andere lach (Robert Long) opvolgde in het publiek vertelden Henk en Erik van de ontstaansgeschiedenis van diverse oude liedjes.

Uit de tijd dat als er een knoop van je jas was je een nieuwe knoop kocht en geen nieuwe jas.

Hieronder een kleine foto-impressie en zelfs een video van Henk van den Bos die het ontroerende Frekie (u kent het wellicht van Joost Prinsen) zingt.

Voor het volledige foto-album (met groter formaat foto's) verwijs ik u naar mijn album op Flickr: https://www.flickr.com/photos/terrebel/sets/72157644878778421/