Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juni 16, 2011

Christen

Vandaag was ik met mijn moeder naar ons oude buurtje en bezochten wij de Indische toko, een inmiddels decennia oud deel van de Nederlandse cultuur. Wat nu precies wel en niet Nederlandse cultuur is is een onderwerp waar men tegenwoordig graag over redetwist. In wezen is het heel simpel: alles wat men leuk vindt (voetbal, carnaval, muziek, het koningshuis, de multiculturele samenleving) is cultuur en alles waar men tegen is (voetbal, carnaval, muziek, het koningshuis, de multiculturele samenleving) is géén cultuur.

Staatssecretaris Ben Knapen van Ontwikkelingssamenwerking en Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner willen het liefst vandaag nog een einde aan Nederland als toonbeeld van een land dat graag anderen helpt. Voortaan is ontwikkelingshulp nog maar voor 15 andere landen; 18 landen kunnen lekker het schompes krijgen.

BuZa wil een einde aan de multiculturele samenleving. In wezen wil hij een einde aan Nederland dus want Nederland is altijd en immer een land geweest waarin veel verschillende nationaliteiten vreedzaam coëxisteren.

De meest Nederlandse Nederlander, de heer G. Wilders, is van buitenlandse origine. Voor Vlaamse meelezers: Hij is getrouwd met een Hongaarse vrouw die twee paspoorten bezit (iets waar de PVV zeer fel op tegen zegt te zijn) en zijn moeder is in Indonesië geboren.

Haar zoontje schaamt zich zo erg voor het feit dat hij voortkomt uit de schoot van het grootste Islamitische land ter wereld dat hij wekelijks zijn hoofd in een emmer peroxide dompelt. Vrijwillig.

Veel van onze beste voetballers komen uit het buitenland en veelal uit Islamitische landen, de typisch Hollandse Chinees op de hoek is overduidelijk een Aziaat en onder onze schoonmakers moet u hard zoeken naar een blanke Hollandse christen.