Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 29, 2020

Corona

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/
====================================================
Uiteraard heb ook ik zo mijn gedachten over Corona en 'Lockdown'- maatregelen.

Van mensen die zich kwaad maken dat velen geen mondkapjes dragen tot mensen die zich zorgen maken dat mensen wél mondkapjes dragen: 'Want ze hebben er toch met hun handen aangezeten bij het omdoen én het nodigt mensen uit om tóch binnen anderhalve meter van iemand te gaan staan bij het praten!?' Soms zijn het zelfs dezelfde mensen die beide meningen tegelijk bezigen. Ik vind dat verwarrend. NRC zette voor- en tegenargumenten voor het dragen van mondkapjes op een rijtje: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/20/mondkapjes-bieden-bewegingsvrijheid-maar-ook-schijnveiligheid-a3997274

Van mensen die weglopen van een kindje dat uit een klimrek is gevallen maar - uit angst voor Corona - dat kind niet willen oppakken en troosten maar blijkbaar liever zien dat het kindje sterft aan een nare ontsteking omdat er een glasscherf in het knietje is gaan zitten.

Verwarrende tijden ook voor mensen met een EHBO-diploma: als iemand een hartaanval krijgt dan maar geen mond- op mondbeademing geven want jij én die persoon lopen dan de kans het Coronavirus op te lopen? 'Sorry hoor maar ik wil niet dat je mogelijk ziek wordt van Corona. Ik wens je een zachte dood met die hartaanval.' Of, in een zelfgefrabriekt (het plaatje bestond al, ik bedacht er een tekst bij) plaatje:

'Ik hoop dat jouw buitenaardse lichaam ons beschermt tegen het Corona-virus, 
Supermannetje van me! 
Elk ander zou ik geen mond-op-mond beademing geven vanwege Corona.'

Nu mensen elkaar niet meer (mogen/kunnen/willen) aanraken ontstaat het (zeer serieuze!) probleem van 'huidhonger'. Dat verlangen naar huid-op-huid contact lijkt psychisch maar is een wezenlijk onderdeel van de verdediging van ons lichaam: een lichamelijke aanraking (een schouderklopje, een aai over de bol of arm, in het voorbijgaan langs een dijbeen strijken, en natuurlijk een kus of een knuffel) zorgt voor de aanmaak van oxytocine. Dat stofje is zeer belangrijk bij het versterken van ons immuunsysteem. Ga maar na: waarom zijn verliefde mensen minder ziek dan niet-verliefde mensen? Oxytocine dus!

Er is nu een wat gekke situatie ontstaan: uit angst voor het verzwakken van het imuunsysteem (wat het coronavirus doet en waardoor dus ouderen en diabetici er bijvoorbeeld ontvankelijker voor zijn) verzwakken mensen bewust hun immuunsysteem door niet te knuffelen.

Daarnaast: af en toe fysiek contact vermindert (gevoelens van) depressie). De NS rapporteert een toename van het aantal 'aanrijdingen met een persoon' van 30%. Ik bedoel maar.

Onze minister-president vindt dat kinderen best weer naar school kunnen gaan 'want kinderen worden zelden ziek en gaan nog minder vaak dood aan het corona-virus dan zwakken en ouderen'. Klopt. Maar zij kunnen het virus wél aan oma overdragen op hun wekelijks bezoekje. Wat is de volgende stap? Dat kinderen de economie weer laten draaien door in fabrieken, restaurants en kapperszaken te gaan werken en zo?

Pieter Derks wijdde er een stukje aan:


'Binnenkort wordt onze economie draaiende gehouden op alleen maar mensen van onder de 1.50m.'
Als volwassen man van 1.40m vind ik dat grappig.

En dan de theorie die de leider van ons land hanteert en waarop hij zijn mening baseert dat de maatregelen best binnenkort kunnen worden afgezwakt: 'Het 'social distancing' werkt zó goed om verspreiding van het virus minder hard te laten gaan dat het al bijna niet meer nodig is.' Oké. Dus je kunt net zo goed zeggen: 'Na jaren van het bekijken van de cijfers kwam het kabinet tot de conclusie dat het dragen van autogordels inderdaad heeft geleid tot een afname van het aantal auto-ongelukken met dodelijke afloop. Wat mij betreft hoeven mensen dus geen gordels meer te dragen want het heeft al goed gewerkt om mensen die regel op te leggen. Bovendien vinden mensen het dragen van een autogordel vaak vervelend dus iedereen zal het met mij eens zijn.'

'Wat Trump beweert is klinkklare nonsens en mensen sterven omdat zij zijn advies ('Gootsteenreiniger doodt bacteriën en zo dus als je dat inspuit of doorslikt zal het mensen ook van binnen virusvrij maken.') opvolgen door aqariumreiniger en ovenschoonmaakspul te drinken.'

'Nou, ik lees geen Twitter-berichten en zo die Trump zwart maken dus ik geloof mijn onderbuikgevoel dat zegt dat hij een intelligente man is en voor gek wordt gezet door de Mainstream Media!' 'Heeft jouw 'onderbuikgevoel' ook een naam?', vroeg ik de vriendin in kwestie (die overigens super aardig is, hoor!) 'Ik hoorde het van mijn favoriete samenzwerings-theoreticus die groot fan is van Trump en in zijn wekelijkse podcast (klik. Volledig op eigen risico) zegt dat alleen zijn informatie betrouwbaar is omdat hij veel kranten leest en zo zodat zijn luisteraars dat niet meer hoeven te doen. Aardig van hem, niet?'

Dezelfde vriendin heeft ook 'ooit ergens' gelezen dat autogordels dragen direct al leidde tot meer doden op de weg. De feiten die dat tegenspreken (klik) komen - uiteraard - van 'linkse' bronnen als het Centraal Bureau voor de Statistiek en zo en die worden natuurlijk allemaal door Soros betaald. Helder.

Maar begrijpelijk. Zelfs vooraanstaand onderzoeker Maurice de Hond neemt klakkeloos (klik) informatie over van mensen als Saskia Sentia van de website Want to Know (Klik. Pas op: letterlijk levensgevaarlijke 'informatie'!). Persoonlijk heb ik moeite om gegevens voor 'waar' aan te nemen wanneer niet-bestaande mensen dat beweren op een website (klik) die er om bekend staat 'fake news' te verspreiden. 

Heb namelijk gezocht en Saskia Sentia lijkt niet te bestaan. Net zo min als een andere 'journalist' van Want to Know, Arend Zeevat. Oké, onder dat pseudoniem zijn een paar pseudowetenschappelijke boeken geschreven maar de enige Nederlander in de geschiedenis van de planeet die echt Arend Zeevat (klik) heette had een zoon die werd geboren in 1898.

====================================================================

Meer lezen? Mijn verhalenbundels