Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 21, 2020

Regels zijn regels!

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/ 

 ===============================================
'Iedereen moet zich aan de regels houden en regels zijn stom!' Legio mensen vinden inderdaad dat er streng gehandhaafd moet worden maar ook dat er minder streng gehandhaafd moet worden. Dat zit zo: velen vinden dat regels niet voor henzelf maar wel voor anderen gelden. Verkeersregels bijvoorbeeld. 

'Ik reed maar een paar kilometer te hard en tóch moet ik een boete betalen! Het is zó gebeurd om per ongeluk te hard te rijden dus waarom moet ik daarvoor boeten?'

Hoeveel moeite kost het eigenlijk echt om NIET 'die paar kilometertjes' te hard te rijden?

Ook zijn er mensen die vinden dat de regel 'Iedereen heeft recht op Vrijheid van Meningsuiting!' voor iedereen geldt. Behalve voor mensen die een andere mening hebben dan zijzelf. 

Dan zijn er ook nog belastingregels: Wanneer je écht goed de belasting wil ontduiken dan moet je ervoor zorgen dat je zelf één van de personen wordt die de regels rond belasting betalen opstelt; politici en hoge ambtenaren kennen zichzelf en zakenvrienden en familieleden diverse voordeeltjes toe. Als er dus één groep is die massaal, consequent en doelbewust aan belastingontduiking doet dan is het dus deze groep wel.

Wat vindt u eigenlijk: gelden alle regels echt voor iedereen of vindt u dat er regels zijn waar u zich niet aan hoeft te houden? En waarom zou voor u een uitzondering gemaakt moeten worden?

Als u het voor het zeggen had in Nederland of België, wat is dan de allereerste regel die u zou afschaffen en welke regel zou u toevoegen aan het complete stelsel van regels dat er is?

En dan is er ook nog het probleem van mensen die zich niet aan 'de regels' houden. Wat zou u met hen doen en vindt u dat er nu goed tegen wordt opgetreden? Welke straf zou u zichzelf opleggen bij het overtreden van de regels? Bijvoorbeeld bij het overtreden van privacyregels?
 


===============================
De wereld van entertainment - waarin ik pré corona bijverdiende bovenop mijn maandelijks salaris van €900 - ligt plat. 
Ik mis dus inkomsten.
Behalve door een boekje van mij te kopen (zie daartoe de kolom ter rechterzijde van dit blog) kunt u mij ook een beetje sponsoren
door te klikken op onderstaand betaalverzoek, vermomd als foto:
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=W8j7ZyKHhJgUabw2AXFPfQnZPLpsDknM
Via Paypal kan ook: https://paypal.me/weijnschenk

Meer lezen? Mijn verhalenbundels