Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 05, 2013

Familieleden

Het is u vast ook opgevallen dat het opeens prachtig zomerweer is. Wij genieten daar dan ook met volle teugen van. Met name tijdens het wandelen van de Avondvierdaagse. Gisteren was de tweede dag daarvan en nu al blijkt mijn lichaam het allemaal prima te vinden. Wij doen de route van 5 kilometer want mijn heup is pas anderhalf jaar jong en omdat ik zo’n zes jaar op geen enkele wijze aan sport heb gedaan is mijn fysieke conditie ondermaats. Daarom heb ik voor mijn lijf een nieuw regime opgesteld.

Men is bang dat radicale moslims Nederland zullen overnemen en hier een Sharia-regime zullen instellen. Is die angst terecht? Nee. Zijn er dan geen radicale moslims? Jazeker wel! En er zijn ook radicale Joden, radicale hippies en radicale Christenen. Van die laatste groep zijn er zelfs ettelijke duizenden in Nederland. Zij willen vrouwen-kiesrecht afschaffen en wettelijk regelen dat homo’s niet als mensen worden gezien. Als het aan deze groep radicalen ligt zullen wij ons voortaan letterlijk moeten houden aan wat er in de Bijbel staat.

Moeten wij bang zijn voor deze lieden? Nee. Tenminste niet zolang wij het hoofd koel houden en nadenken voordat wij een hokje inkleuren op een stembiljet.

Bang zijn voor terroristische aanslagen is óók onrealistisch want wereldwijd is de kans om door een familelid te worden omgebracht 20 keer groter dan de kans om te komen bij een terroristische aanslag. Dus als er één groep is om bang voor te zijn dan zijn het geen moslims, homo’s, schilders of Prius-bezitters. Nee, als er één groep is waar wij – statistisch gezien - bang voor moeten zijn dan is dat wel de groep van onze eigen familieleden.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Marc van Uchelen