Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 28, 2016

Superhelden en -schurken in het echte leven?

Tussen de bedrijven door mag ik graag stripboeken lezen. Vooral het superhelden genre spreekt mij aan. Niet zozeer vanwege de superkrachten maar meer vanwege het principe dat één persoon het verschil kan maken. Want zeg nou zelf: welk mens kan vliegen? Behalve met een vliegtuig, door het bedienen van een drone of bijvoorbeeld als kitesurfer? Welk mens kan met stralen uit de ogen een groot gebouw neerhalen? In het echte leven gebeurt dat gewoon met een pennenstreek, een passagiersvliegtuig of een telefoontje. Onzichtbaar zijn is natuurlijk onzin. Niemand komt op een school reünie iemand tegen die verbaasd antwoord: 'Heb ik met jou in de klas gezeten? Kan ik mij niets van herinneren!' Toch? Iemand die vanuit een geheime locatie speurwerk verricht en met ware heldenmoed en doodsverachting de burgers laat weten wie de échte schurken zijn? Laat me niet lachen!

Batman bestaat toch niet? Klopt. Maar mensen als Julian Assange en Edward Snowden wel. En superschurken als Red Skull die opzettelijk en met doelgerichte woorden duizenden mensen iets kunnen laten geloven wat overduidelijk niet waar is kunnen in het echte leven toch niet bestaan? Mensen zouden daar in onze echte wereld toch nooit intrappen? Gelukkig maar dat al die helden en schurken alleen maar bestaan in de fantasie van bedenkers en lezers van superhelden strips.

Echte helden zijn natuurlijk militairen! Zij zullen toch nooit moedwillig de wet overtreden en burgers lastig vallen? Admilson Richter moest als militair 'onze manier van leven verdedigen'. En pleegde een paar roofmoorden. http://ow.ly/5F383016bo8

Hier wat 'real life superheroes':
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.