Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 18, 2023

Gezond verstand of overheidsbemoeienis?

In 1970 overleden in Nederland ruim 3500 (klik) mensen door verkeersongevallen. Nederland telde toen 13 miljoen inwoners. De overheid nam diverse maatregelen. Waarop het aantal ongelukken met dodelijke afloop daalde tot 600 (klik) bij een aantal van 17 miljoen inwoners. Een zeer significante daling dus. Vanaf 2014 begint het aantal verkeersdoden licht te stijgen. 'Toevallig' gelijktijdig met de opkomst van de e-bike en een grote stijging in het aantal scooters. 


Mijn vraag aan u is een eenvoudige: vindt u dat de overheid ons moet beschermen of denkt u nog steeds dat het wijs is om te vertrouwen op het 'gezond verstand' van de burger?


=============
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels