Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 05, 2011

Niets aan

Net thuis van een verjaardagsfeestje. Sushi, wijn en chocoladetaart. En gezellige kletspartijtjes. Het leven is best goed...:-)

Het gaat best goed in ons land. Ook met de economie valt het eigenlijk hartstikke mee. Zeker als je ziet voor hoeveel geld mensen weer Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw hebben gevierd. Ook het aantal vakantie-boekingen is niet significant gedaald. Ook op andere gebieden gaat het goed:

Het aantal moorden in Nederland is gedaald en in Amsterdam is zelfs het aantal overvallen met maar liefst 19 procent gedaald! Of dat ligt aan korpschef Bernard Welten weet ik niet. De man heeft bij mij wél een plusje gescoord door mede te delen dat hij een eventueel boerkaverbod niet zal handhaven. Hij laat liever de vrijheid van (het uiting geven aan) geloofsovertuiging prevaleren. En waar hébben we het hier eigenlijk over!? Het zou gaan om welgeteld veertig (...) vrouwen die pertinent weigeren in de publieke ruimte hun gezicht te laten zien. Landelijk.

Bovendien is het dragen van gezichtsbedekkende kleding al heel lang verboden. Sterker nog: een buschauffeur mag van passagiers eisen de zonnebril af te zetten om ze in de ogen te kunnen kijken. Wie niet aan zijn (of haar natuurlijk) verzoek voldoet mag de bus uitgezet worden. Volgens de wet.

Nu is de PVV niet zo van het handhaven van de wet waar het PVV-kamerleden betreft, dat wisten we al. Des te opmerkelijker is het dat met name oud-politieman Hero Brinkman vindt dat Welten gewoon moet doen wat de regering hem opdraagd. Daar had men ooit de term "Befehl ist Befehl!" voor bedacht. Notabene zei Brinkman dat Welten gewoon moet doen wat hem wordt opgedragen "want we leven tenslotte niet in een politiestaat." Terwijl een kenmerk van een politiestaat ondermeer is dat de militaire- en politiemacht zonder nadenken de wetten uitvoert die de dictator bedenkt....

Persoonlijk vindt ik het getuige van pure klasse als een soldaat een bevel weigert op te volgen wanneer dat indruist tegen zijn overtuigingen. Al moet de "soldaat" (in dit voorbeeld Bernard Welten) natuurlijk wel rekening houden met de eventuele conesquenties van die weigering.

Als we allemaal uitsluitend zouden doen wat ons werd opgedragen -een idee waar een zekere PVV-leider natte dromen van krijgt- dan zou al snel stilstand volgen. Niemand zou nog initiatief durven te tonen. Creativiteit wordt net zo nuttig als de uitwerp-knop op de afstandsbediening van de DVD-speler: je hebt het wel maar in feite heb je er niets aan.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Gerry Rafferty

Deel dit bericht