Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 01, 2024

Wij hebben het goed

Het gaat prima in Nederland. Zelfs mensen met een uitkering hebben de nieuwste iPhone, een fatbike en een Netflix abonnement. Én houden geld over om te kunnen roken, drinken en 'een terrasje te pakken'.

Kunnen mensen dat allemaal betalen van een uitkering? Zeker. AOW is daar ruim voldoende voor. Evenals WAJONG, WAO en zelfs met een Bijstandsuitkering kan men zich luxe veroorloven. 

Natuurlijk begrijp ik mijn mede-Nederlanders als zij zeggen dat zij het slecht hebben. Dat wordt hen namelijk verteld door volksmenners. Die hitsen burgers graag op tegen 'de regering'. Dat is nu eenmaal volksmenners eigen. En de voornaamste reden waarom volksmenners als Geert Wilders regeringsverantwoordelijkheid weigeren. 

Waarom dat is zal ik nog eens graag onderzoeken. Maar feitelijk is het onzin. Wij hebben het namelijk ontzettend goed in Nederland. 
Voor het voorjaar van 2024 waren wéér meer vakanties naar het buitenland geboekt door Nederlanders. Dure vakanties zijn natuurlijk hard nodig want wij zijn zo zielig en hebben zo weinig centjes.

En nee, dat is niet 'maar een mening' maar een gegeven. Als u mij niet gelooft, dan misschien wel deze dame. Zij vergelijkt in het filmpje Nederland met het land waar zij is opgegroeid, Amerika. Voor velen hét voorbeeld van 'het perfecte land'. Terwijl Nederland vele malen beter scoort op heel veel punten.

Maar gezamenlijk miljoenen per jaar uitgeven aan verslavende telefoonspelletjes* en gokken is geen enkel probleem. Net zo min als 'per ongeluk' €400 betalen voor iets waarvan je zeker weet het absoluut niet nodig te hebben. 
Maar alleen maar kocht omdat het product werd aanbevolen door een 'influencer'. Dat is iemand die betaald wordt om ons dingen te laten kopen die wij eigenlijk helemaal niet willen, laat staan nodig hebben. Een lucratief beroep want de meeste mensen zijn bijzonder makkelijk te manipuleren.

*Alleen al de makers van Candy Crush ontvangen een half miljoen van mensen die virtuele muntjes kopen. Per dag.

Wereldwijd gaat het een stuk beter dan zeg maar 100 jaar geleden. Zo gaan er sinds een paar jaar meer mensen dood door te veel dan aan te weinig eten:

Nederlanders hebben zó veel geld dat zij het met liefde weggeven aan oplichters. Nederlanders bewonderen zelfs mensen die met oplichting rijk worden. Zoals deze politicus.

Gemiddeld hebben Nederlanders een overschot aan geld dat zó hoog is dat zij geen andere oplossing zien dan het uit te geven aan zaken waarvan zij weten dat die slecht voor hen zijn: alcohol, tabak en andere drugs en fastfood bijvoorbeeld. 

Als mensen geld kunnen uitgeven aan alcohol, tabak, fastfood, gokken en andere verslavingen hebben zij het financieel echt niet slecht.

Bijna nergens in de wereld hebben ouderen het zo goed als in Nederland. Vooral door de ooit door 'links' ingevoerde AOW-regeling. Om een prima maandinkomen te ontvangen vanaf je 67ste hoef je alleen maar in Nederland gewoond te hebben. Inderdaad: ook wie geen dag in het leven gewerkt heeft, ontvangt gewoon AOW in Nederland. Ook wie dat ontkent.
Komt u - als Nederlander - goed rond en als dat niet zo is, hoe komt dat? Ziet u misschien uw tablet en smartphone, vakantie, auto, glaasje wijn en Netflix-abonnement als 'eerste levensbehoefte'? Die vragen stel ik ook graag mijn Belgische lezers.

=========================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een donatie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels