Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juni 11, 2015

Participatiewet: hulp of repressie?

De pedoseksueel die een aantal kinderen van een kinderdagverblijf misbruikte was homoseksueel. Ergo: alle homoseksuelen zijn pedo's. Nog zo eentje: iemand die lui is heeft weinig geld. Ergo: iedereen die weinig geld heeft is lui.

Ik zeg toch ook niet: iedereen die PVV stemt is dom. Ergo: iedereen die dom is stemt PVV? Dat is namelijk gewoon niet waar. Er zijn namelijk ook domme mensen die VVD stemmen...(Dat was dus een grapje. Ik dacht: ik leg even uit dat dat een grapje was. Dus. Speciaal voor hen die nadenken moeilijk vinden. Of daar geen moeite voor willen doen.)

Drogredenering

Dit soort redeneringen ontstaan bij mensen die slecht lezen en nog slechter nadenken.  Zo zijn er mensen die vinden dat ik best mantelzorger mag zijn voor mijn moeder omdat ik mijn vriendin wel eens op de markt help. Als je de ene helpt mag je de andere toch óók helpen? Natuurlijk.

Arbeid zonder loon mag niet, dwangarbeid mag wel

Maar de markten zijn in het weekend en ik help niet elke keer, al help ik wel vaak. Het gaat er om dat ik niet op regelmatige basis (bijvoorbeeld elke eerste zondag van de maand) help want dat mag dan weer niet van de Participatiewet. Ik begrijp heel goed dat u het nu moeilijk vindt mij te geloven. Daarom verzoek ik u de tijd te nemen het volgende stuk te lezen (ook wanneer u daar 'geen tijd' voor heeft. Wie kritiek heeft maar weigert kritische stukken te lezen kan ik niet serieus nemen. Sorry.): http://tilburgers.nl/zelf-gekozen-vrijwilligerswerk-geldt-niet-als-tegenprestatie-voor-participatiewet/ (En nee, de nieuwe regels gelden niet alleen in Tilburg maar in het hele land.)

Samenvattend

Samenvattend: iemand in de bijstand mag geen vrijwilligerswerk doen, tenzij het door de overheid wordt opgelegd. Kortom: onbetaald werk verrichten mag niet, dwangarbeid verrichten mag wel. Dat is de wet en 'Ordnung muss sein! Heil! *Klack!*

Meeste miljardairs hebben geld niet verdiend met werken

En natuurlijk mag ik mijn moeder wel eens helpen, net als 'werkenden' (de persoon op wie ik doel bedoelt daarmee mensen die nuttig zijn omdat zij zich laten betalen voor werk. Mensen die niet betaald krijgen voor werken zijn blijkbaar niet nuttig, zo is de redenatie. Ook miljardairs hanteren de redenatie: 'Wij hebben zoveel geld omdat wij daar hard voor gewerkt hebben!' Gewoon een grove leugen want 99% van de miljardairs in de wereld heeft zijn of haar vermogen niet verdiend maar geërfd. Men heeft daar dus geen dag voor hoeven werken!

Uw oma is nutteloos

Bijstandsouders die in hun eentje voor twee kinderen zorgen, bejaarden die hun steentje bijdragen in het inloophuis, mensen die in hun vrije tijd collecteren voor het Rode Kruis...die moeten maar uit de maatschappij worden verjaagd want zij zijn allen niet nuttig. In de ogen van sommigen, althans.
Tegenstrijdigheden Participatiewet

Zou ik mij officieel opgeven als mantelzorger voor mijn moeder dan kan mijn uitkering worden gekort. Het gekke is dat ik dat van de staatssecretaris die de nieuwe wet bedacht, Jette Klijnsma, wél mag http://www.nu.nl/politiek/3655560/klijnsma-ziet-mantelzorg-als-tegenprestatie-bijstand.html maar van de ambtenaar die de wet moet uitvoeren niet. Er zitten namelijk nog wel wat tegenstrijdigheden in de wet en elke ambtenaar mag die voor zichzelf interpreteren. Handig! NOT.

Ellende

Mijn moeder tezijnertijd in huis nemen zodat ik makkelijker voor haar kan zorgen zal ik maar niet doen want dan krijg je met dit soort ellende te maken. http://www.ed.nl/extra/gezondheid/participatiewet-zet-mantelzorger-klem-kostendelersnorm-keiharde-werkelijkheid-1.4700159In de categorie 'wat ik vreemd vind':
Mensen die zeggen een hekel te hebben aan Turken maar naar Turkije op vakantie gaan.

En gewoon even omdat ik het een gaaf nummer vind: