Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, oktober 29, 2016

Zaterdag's cursiefje: over normen en waarden (#Column)

'Ze moeten zich aan onze waarden en normen houden!' Dat lijkt mij een prima plan. Maar wie zijn 'ze'? Zijn dat asielzoekers? Vluchtelingen? Buitenlanders? Alleen maar donker gekleurde buitenlanders? Derde generatie blanke Turken? Mensen van wie de ouders uit een islamitisch land komen? Mensen die hun haar blonderen om hun afkomst te verloochenen? Kortom: wie zijn 'ze'?

Over wat waarden en normen zijn, zijn wij het wel eens. Dat zijn namelijk eh...nou eh...waarden, je weet wel. En eh...van die normen. Dus. Tolerant zijn en zo. En geen geweld gebruiken. En eh...mensen niet uitschelden en zo want dat is niet netjes.

Wat zijn waarden en normen eigenlijk? En gelden die voor iedereen of moeten alleen bepaalde bevolkingsgroepen zich er aan houden? En wat is precies het verschil tussen een norm en een waarde?

'Pleur op!' roepen, is dat een waarde of een norm?

=====================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/