Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 01, 2023

Wat voor werkloze bent u het liefst?

"Huh? Hoezo kan ik jou niet storen? Je werkt toch niet?"

Dat iemand geen betaalde baan heeft wil niet zeggen dat die persoon zich net zo verveelt als anderen.

Bovendien is het mogelijk om te werken zonder betaald te krijgen in geld: huishouden, vrijwilligerswerk, aan je liefdesrelatie, aan de relatie met jezelf en anderen, aan een artistiek project...het is zelfs mogelijk om het leuk te vinden wat je doet! Zelfs wanneer je er geen geld voor krijgt!

Waarom zijn er mensen die vinden dat je alleen betaald mag krijgen voor werk dat je niet leuk vindt om te doen?

"Hoe komt het dat jij maar €1100 per maand krijgt en sollicitatieplicht hebt? Mijn buurman heeft óók geen betaald werk maar hoeft niet te solliciteren en krijgt ruim €1400 per maand."

Dat komt omdat de buurman zielig is en daardoor niet kan werken. Zo wordt hij ziek van vroeg opstaan. Behalve als dat is om naar de Elektronicabeurs te gaan zodat hij om acht uur 's ochtends voor de deur van de RAI staat voor de beste deals op de leukste gadgets. Ook lukt vroeg opstaan prima om de iets goedkopere vlucht van zes uur 's ochtends naar Mallorca te halen. Voor de broodnodige ontspanning. Want de hele dag niets doen is bijzonder vermoeiend. Jouw buurman is waarschijnlijk wat traag van begrip en snapt niet helemaal hoe de wereld werkt dus is erg moeilijk in de omgang. Daarom heeft de buurman geen werkgever, geen vrienden en willen ook instanties liever geen contact met hem. Daarom krijgt hij een basisinkomen van €1400 per maand.

Mensen die níet 'zielig' zijn worden afgescheept met €1100 en moeten verplicht solliciteren en af en toe als bijvoorbeeld bladblazer of datatypist werken 'met behoud van uitkering'. Vrijwillig. Maar als je het niet doet wordt de uitkering met 30% gekort.

Bent u liever een 'zielige' werkloze of eentje die graag wil werken maar gewoon tijdelijk niet aan de bak komt?

'Ja, maar mensen worden lui van een Basisinkomen! Dus zodra u AOW ontving werd u lui, mevrouw?'


Denkt u dat iedereen die geen betaald werk doet lui is? Of kunnen alleen mensen in een bepaalde leeftijdscategorie lui zijn?

===================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels