Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 19, 2012

Ja

Vandaag deed ik het rustig aan. Twee wasjes gedraaid en een derde voor een buurvrouw er achteraan. Een deel van m'n administratie weggewerkt en verder gegaan met het verbouwen van de slaapkamer. Een stuk of 800 mailtjes weggegooid en ook in m'n hoofd lekker opgeruimd. Natuurlijk ook nog even naar buiten geweest en bovendien m'n mobieltje qua software bijgewerkt. Het apparaatje werkt sneller dan ooit en ziet er nu erg 'gelikt' uit. Bovendien is het gelukt zonder hulp van mijn zoon. En dat is geen grapje!

Natuurlijk maakte ex-politie-agent Hero Brinkman een grapje toen hij zei dat de PVV zal blijven weigeren om inzage te geven in het Jaarverslag. Hij vond dat andere partijen altijd transparant moeten zijn maar dat het niemand aangaat door welke personen en (buitenlandse! -'Ja maar de PVV is toch tegen buitenlanders?' 'Nou en of! Behalve tegen buitenlanders die zorgdragen voor de miljoenen op de privé-bankrekeningen van alle leden van de PVV. Doh!') instellingen de Partij Voor de Vrijheid financieel gesteund wordt.

Persoonlijk vind ik dat Hero Brinkman een nader te bepalen gevangenisstraf moet uitzitten. Hij gaf eerder namelijk toe dat hij als politie-agent meer dan eens doelbewust veel te hardhandig zijn gummiknuppel heeft gehanteerd. En fysieke mishandeling is volgens de Nederlandse wet niet geoorloofd. Zelfs niet wanneer het gaat om een politie-agent die later een bekende politicus zal worden. Eerder gaf hij al toe dat hij doelbewust en dronken veel te hard rijdend met gedoofde lichten een nachtelijke politie-contrôle ontweek.

Maar ja, zoals wel meer PVV'ers vindt ook Hero Brinkman dat iedereen die geen PVV stemt zich aan de wet moet houden en 'Befehl ist Befehl' en 'Ordnung muss sein' en 'Arbeit macht frei'. Maar dat geldt uiteraard alleen maar voor 'buitenlanders' en ander 'minderwaardig volk' zoals werklozen, mensen die buitenlanders aardig vinden, 'linksmenschen' in het algemeen en overige 'Untermenschen' in het bijzonder.

De PVV lijkt vooral een protestpartij te zijn voor simpele zielen (uitzonderingen daargelaten. Maar kent u er eentje?) die vinden dat alles de schuld is van 'links' en die bovendien graag anoniem blijven 'want iedereen die z'n naam niet noemt is een anonieme lafaard. Behalve ik. Ik heb niets te verbergen, ben niet paranoïde maar ben ervan overtuigd dat linkse mensen en moslims mij in elkaar gaan slaan zodra ze weten wie ik ben. Maar alles is de schuld van moslims en hun linkse vriendjes. Zo.'

Zo is de kredietcrisis de schuld van links maar vinden ook PVV-aanhangers dat het vooral de banken zijn die de kredietcrisis hebben veroorzaakt. Hun conclusie luidt dus simpelweg: 'Het is de schuld van links en de schuld van de banken dus banken zijn links.'

Op zich is de PVV een bijzonder simplistische partij. Op de vraag of men voor of tegen natuur is antwoordt men 'Voor, want natuur moet behouden blijven' en 'Tegen, want natuur houdt economische groei tegen';  Op de vraag of de PVV voor- of tegenstander is van beter onderwijs luidt het antwoord 'Wij zijn voor beter onderwijs want dat komt ten goede van de economie' en 'Wij zijn tegen beter onderwijs want dat kost onnodig veel geld'. Op de vraag of men voor of tegen investeringen is in ouderenzorg is de PVV ook tweeslachtig: men zegt vóór ouderen te zijn maar wanneer het aankomt op het stemmen op wetsvoorstellen dienaangaande blijkt de PVV voortdurend tegen maatregelen te stemmen die het leven van ouderen veraangenamen.

En het gaat door. Zo is men voor en tegen megastallen: goed voor de economische positie van de Nederlandse boer en slecht voor dieren. Men is voor en tegen de monarchie: 'Weg met het Koningshuis en leve de Koningin!'

De gedoogpartij hoeft dan ook nooit lang na te denken wanneer er een standpunt wordt verlangd. Op de vraag: 'Bent u voor of tegen?' kan men altijd antwoorden met een volmondig 'Ja!'

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Shenouda III van Alexandrië