Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 07, 2010

God

Stomtoevallig waren m'n moeder en ik beiden naar fysiotherapie vandaag. Niet naar dezelfde, hoor!

Als U even terugbladert naar het stukje van gisteren en de laatste foto daar bekijkt. Die van die dame die de limbo danst. Vlak nadat ik die foto had gemaakt realiseerde ik mij dat het hier ging om de jongedame met wie ik 21 jaar geleden "samen" was. Leuk hè!?

Minder leuk was al die regen van vandaag. Maar ja: verreweg de meeste regen valt naast je...

Yep. Ik geloof dat de wereld er anders uit ziet als je er anders naar kijkt. Zie de regen als een reden om binnen te blijven of als een verfrissing of als een cadeautje van Moeder Natuur: nu hoef je zélf de plantjes in de tuin geen water te geven!

Al dat rare weer zouden we allemaal te danken hebben aan Global Warming. Natuurlijk: en waar kwamen periodes van nattigheid en droogte vandaan toen het nog níet "in" was om het eens te zijn met Al Gore? Ook het geloof in Global Warming is een geloof en zoals je in een kerk moeilijk kunt verkondigen dat je niet in God gelooft kun je tegenwoordig nauwelijks mensen laten weten dat je niet in Global Warming gelooft.

Rapporten die het tegendeel beweren van wat Al Gore allemaal zegt worden ook nauwelijks gepubliceerd.

Er wordt wel beweerd dat mensen niet meer geloven. Maar niets is minder waar.

Mensen geloven het als Piet Paulusma zegt dat het morgen mooi weer wordt. Er zijn zelfs mensen die geloven dat Joran van der Sloot een aardige jongen is en dat Geert Wilders écht in de regering wil.

Goed, mensen geloven heden ten dage misschien wat minder in God. Maar daar staat tegenover dat hele volksstammen geloven dat de iPhone 4 de beste telefoon aller tijden is. Niet omdat dat echt zo is maar omdat ze GELOVEN dat dat zo is.

Ze praten er zelfs tegen en vertrouwen hun diepste hartewensen en zieleroerselen toe aan het mobiele apparaat. Ze voelen zich zelfs ziek als het apparaat niet meteen antwoord! Bovendien verwachten ze dat het ding hun toegang biedt tot de antwoorden op alle levensvragen...

Best interessant eigenlijk: zo'n analogie tussen een duur stukje speelgoed en God.

Deel dit stukje