Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 24, 2009

Gitaar

Verspilling is zo normaal geworden in ons deel van de wereld dat wij er niet meer bij stilstaan. Nu is het bij veel mensen zeker 20 graden in huis "omdat het buiten zo koud is" maar waarom geen genoegen nemen met 18 graden? In de zomer is dat ook een comfortabele binnentemperatuur dus waarom nu niet? Ook dat is een enorme verspilling van energie. Natuurlijk is het lekker en comfortabel om binnen in een t-shirtje te kunnen rondlopen maar alles wat mensen hoeven te doen om een steentje bij te dragen aan een beter milieu is een trui te pakken. Helaas vinden de meesten dat vooral anderen beter voor het milieu moeten zijn. Zo zit de mens nu eenmaal in elkaar.

En dan vooral oudjes. Niet om het een of ander maar in verreweg de meeste verzorgingstehuizen betalen de inwoners een vast bedrag per maand voor huur, energie, kabeltelevisie en servicekosten. Het kan ze dus niets schelen hoe hoog de kachel staat. Vaak ook laten ze het licht aan in de badkamer "want dat is zo lekker makkelijk". En werken doen ze ook al niet...;-)

Momenteel heeft 14 procent van de 64-plussers een betaalde baan, al dan niet part-time. Hoeveel meer "oudjes" zullen er gaan werken als over enkele jaren de pensioensgerechtigde leeftijd is verhoogd tot 67?

Volgens Agnes Jongerius moeten wij maar doen wat de overheid zegt "omdat een meerderheid van de kamer dat wil". Zou zij echt vergeten zijn wat de taak is van een vakbond? Het is dat ik jaren geleden m'n lidmaatschap van het FNV al heb opgezegd. Ik zou't zo weer doen.

Net als weggaan bij het bedrijf waar ik niet gelukkig was. Goed, het maandsalaris was vrij behoorlijk, het werk niet al te ingewikkeld en ook met de collega's kon ik aardig opschieten. Maar het schrikbeeld om (toen nog) tot m'n 65e gegevens van een papiertje over te zetten op een elektronisch systeem en mensen naast mij dulden die een TV terugbrengen naar de winkel "omdat-ie volgens de gebruiksaanwijzing 99 zenders kan ontvangen maar ik niet verder kom dan 28" deed mij het roer omgooien.

Zo kwam ik in een musical terecht en later in de kinderopvang.

Sinds enige tijd werk ik niet meer voor het plezier van een enkeling maar voor dat van mezelf en mensen die ik met m'n werk kan helpen of op een andere manier kan blijmaken. Dat geeft mij ondermeer tijd voor leuke dingen doen zoals samen gitaarspelen. Hier hoort en ziet U mij en buurvrouw Winonah en hoort U gitaarleraar Rob op percussie. Dat wil zeggen: hij slaat de maat aan op zijn gitaar...

Deel dit bericht