Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 18, 2022

Eigen volk eerst!

Buitenlanders lossen hun eigen problemen maar op. Natuurlijk willen wij helpen maar ons eigen volk en onze eigen problemen gaan voor! Logisch toch?

====================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

===================
Ja hoor, dat is een hele fijne instelling. De wereld had er vast beter uitgezien als buitenlanders ons niet hadden geholpen tijdens de Watersnoodramp en ons niet hadden bevrijd in de Tweede Wereldoorlog. Het was vast ook beter geweest als niet honderdduizenden Nederlanders hun geluk waren gaan zoeken in landen als Amerika, Canada en Australië, een aantal decennia geleden.

Mensen die vinden dat zij wel maar andere geen hulp verdienen, noem ik egoïsten. Omdat zij egoïsten zíjn.

40 Jaar geleden werd er gesproken over het onderscheid maken tussen 'buitenlanders' en 'echte blanke Hollanders'. Als satire op de racistische ideeën van de Centrum Partij bedachten 'Koot en Bie' deze sketch:
Een levensvraag die ik al stel zo lang ik mij kan herinneren is: waarom hebben mensen zo'n hekel aan buitenlanders? Begrijpen zij niet dat ook zij zelf buitenlanders zijn?


Nog zo'n levensvraag is - voor mij althans - de vraag: 'Willen PVV-aanhangers dat buitenlanders integreren, ja of nee?' Die vraag diende zich aan toen een paar jaar geleden in Venlo een van oorsprong Marokkaanse meneer werd verkozen tot Prins Carnaval. Ik bedoel maar: hoever wil je integratie doorvoeren? Nog even en je hoort een Roemeen klagen over het weer...

Heeft u ook zo'n hekel aan racisme en aan Roemenen?

Buitenlanders moeten in onze cultuur integreren en met hun tengels van onze cultuur afblijven. Althans, volgens hen die graag een geblondeerde politicus en diens soortgenoten napraten.
Eigenlijk zijn die mensen als bange kindertjes die schreeuwen in het donker. Waren kinderen vroeger bang voor negroïde mensen (niet zo vreemd want er waren hier ten lande nauwelijks mensen met een donkere huidskleur dus als je er eentje zag dan was je daar bang voor. Heel natuurlijk) en tegenwoordig zijn veel wat oudere kinderen bang voor anderen met een andere huidskleur: Marokkanen bijvoorbeeld. Logisch dus ook dat deze angst het meest voorkomt in gebieden waar die mensen het minst te vinden zijn in Nederland, met name dus in Brabant en Limburg.

Persoonlijk ontmoette ik al heel wat geïntegreerde 'buitenlanders':

Een Poolse draaiorgelmuzikant, een Marokkaanse elektricien (die klaagde over 'al die oostblokkers die onze baantjes inpikken!' Hoezo 'buitenlanders integreren niet.'?) en een Nederlandse caissière in een Spaanse supermarkt toen ik er op vakantie was.

Wat vindt u: moeten buitenlanders integreren of in hun nieuwe thuisland blijven vasthouden aan hun eigen tradities, zoals Sinterklaas?

Meer lezen? Mijn verhalenbundels