Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, februari 02, 2012

Zoon

Onlangs las ik zo'n rechts populistisch blaadje - 'Elsevier', geloof ik. In een artikel ging het over 'de anti-kapitalistische SP'. Dat impliceert dat er ook een kapitalistische SP moet bestaan. Dat zou een reden kunnen zijn voor VVD'ers om voortaan verstandig te stemmen...;-)

Volgens sommigen kunnen voorstanders van de Socialistische Partij geen kapitalistische trekjes hebben. Onzin natuurlijk. Om maar een voorbeeld te noemen: als er een nieuwe cd uitkomt van m'n favoriete band dan koop ik die voordat ik'm beluisterd heb.

Anderzijds staat VVD voor Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Dat zou inhouden dat het een partij voor het volk is, vrijheid voorstaat van elke wereldburger, zelfs als die geen gebruik maakt van hypotheek-rente aftrek en bovendien wil dat het volk via een democratisch systeem meebeslist over belangrijke zaken. Alle drie zaken die niet waar zijn.

De beweging die zich afscheidde van de VVD noemde zich Partij voor de Vrijheid. Ook raar: het is namelijk geen partij en vrijheid geldt alleen voor leden. En dat zijn er maar twee: Geert Wilders en de Stichting Vrienden van de PVV, waar voornoemd heerschap de voorzitter (en enig lid!) van is.

Toch beweren diverse mensen - met name de aanhangers van de VVD en de PVV - dat alle SP'ers socialisten zijn 'want dat zit in de naam'.

Onlangs vroeg ik iemand op Twitter waarom hij Moslims haat. Hij antwoordde dat ik dus wel een Moslim moest zijn omdat ik aangaf pro Islam te zijn. Een prachtige drogreden! Zou iemand die zegt: 'Ik ben anti fiets.' dan automatisch een auto zijn? Of iemand die zegt van klassieke muziek te houden vanzelf een hekel te hebben aan hardrock? Als u zegt: 'Ik hou van m'n dochter.' houdt u dan niet van uw zoon?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Wisława Szymborska