Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, november 28, 2003

Stadsdeelvoorzitter H. Luiten van het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer wenst dat vrijkomende huurwoningen in "zijn" wijk goeddeels beschikbaar worden gesteld aan mensen met een hoog inkomen en hoger opgeleiden. Dit om "menging" te bevorderen.

Wanneer de eerste goedkope huurwoningen worden opgeleverd in de rijkste wijken van de stad is nog niet bekend. Blijkbaar wil men daar geen "menging" van rijk en arm. Binnenkort zal bekend worden gemaakt waar het eerste ommuurde getto komt.
Vermoed ik.




Vanmorgen boodschappen gehaald ten behoeve van het Sinterklaasfeest dat wij aanstaande dinsdag vieren op de NSO. Alleen de hapjes en toebehoren uiteraard. Het inkopen der cadeaus laat ik over aan Sinterklaas en zijn kadopieten...;-)
Kwam daarbij Annet nog tegen, de moeder van Pelle, met wie Ferdinand twee maal per week samen de oversteek naar huis waagt vanaf de opvang. Ook liep ik nog buurvrouw Petra tegen het lijf die duidelijk genoegen beleefde aan het nazomerse zonnetje dat vandaag veel automobilisten lastig viel door laag aan de horizon te hangen.




's Middags een kopje koffie gedaan met buurvrouw Janine die samen met mij ons nieuwste gezamenlijke projekt kwam bespreken. Daarna nog de keukenvloer gedweild en een badkamerplankje opgehangen. Bij het de deur uit gaan om Superfer op te halen nog met buurman Mohamed over onze wederzijdse kinderen gesproken.


Ferdinand vertelde mij dat hij vandaag met school naar het Van Gogh museum is geweest en zich bijzonder goed heeft vermaakt. Ondermeer met een dia-voorstelling en een dame die uit een schilderij kwam stappen en zich verdwaasd afvroeg waar en in welke tijd zij was beland. Vervolgens wilde zij haar eigen schilderij oppakken en terughangen maar dat mocht niet van de bewaking waarop tot hilariteit van kinders en bezoekers gelijk een wilde achtervolging door het museum volgde...


In mijn tijd gingen we gewoon schilderijen kijken...*Zucht*

Bij de videotheek een film gehaald ter vertoning in Fer's thuisbioscoop morgenmiddag.
Een aantal van zijn vrienden komt hier om het feit te vieren dat hun compaan recentelijk acht jaar oud is geworden.


Ik verheug mij op de dag van morgen...
Voordat zij naar Pencak ging is buurvrouw Angélique nog even langsgeweest om kadootjes voor Ferdinand af te geven: een mooie bonk klei en een kinderkookboek.
Over beiden was Fer errug enthousiast wat de buurvrouw blij maakte. Na de les nog gezellig even plaatjes zitten draaien bij haar thuis.




Ondanks het feit dat wij een beetje laat waren was er totaal geen stukje stress of spanning in huis. Ik blijf me verbazen over mensen die vreselijk gestresst gaan lopen doen als blijkt dat ze mogelijk (...) één minuut te laat op school of op het werk dreigen te komen. Maak je die minuut goed door opeens zenuwachtig te gaan lopen doen? Volgens mij niet. Nog even ex-collega Edward een glimlach op het gelaat kunnen bezorgen door hem een anecdote uit mijn recente persoonlijke verleden te vertellen.
Even later werd mij nog een goedemorgen gewenscht door buurvrouw Angélique die zelfs nog even de tijd nam om mij te laten zien wat zij gisteren had opgestoken van de Pencak Silat-les.




Wat zou men hebben opgestoken van de recente stroom- en telefoonstoringen?
De telefoon- kabel- en energiemaatschappijen helegaar niets en de saboteurs hebben geleerd:"Het werkt!" Zo bleek ook afgelopen nacht in Eindhoven en Arnhem waar een grote telefoonstoring communicatie vrijwel onmogelijk maakte.


Wat mij ook onmogelijk lijkt is dat een jongen van 16 zich een raadsman met de naam Moszkowicz kan veroorloven. Deze advocaat zegt dat het ex-vriendje van Maja niets te maken heeft met de moord. Nou, als hij dat zegt dan zal dat wel zo zijn. Toch?