Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 10, 2022

Waarom geloven wij in onzin en propaganda?

Mensen die roepen dat zij vrijheid willen, willen die van anderen beperken.
Mensen die roepen dat wetsovertreders hard moeten worden aangepakt, overtreden vaak zelf de wet.
Mensen die roepen dat liegen verachtelijk is, liegen zelf vaak.
Mensen die roepen dat zij tegen buitenlanders zijn, zijn altijd zelf buitenlanders.
Mensen die roepen dat zij kritisch nadenken doen dat zelden.
Mensen die roepen dat zij nooit een ander zomaar zullen napraten, doen dat bijna per definitie.
Mensen die roepen dat zij geen racist zijn, zijn vaak de grootste racisten.
Mensen die roepen dat zij christen zijn volgen vrijwel nooit de leer van Jezus.
Mensen die roepen dat mensen met respect moeten worden behandelen, respecteren anderen juist zelden en wanneer mensen roepen dat zij de waarheid verkondigen, is het vrij zeker dat zij onzin verspreiden. 

U kent de voorbeelden. 
Toch geef ik u er een paar. Een paar maar want als ik van elk bovenstaand gegeven een voorbeeld zou geven komen er straks rookwolkjes uit uw (zak)computer én uit uw oren.

====================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
====================================

Deze mevrouw knalde per ongeluk met haar hoofd tegen de klok terwijl zij de klepel liep te zoeken:

Zij is op zich iets op het spoor (iets dat mensen die écht een beetje onderzoek doen al lang wisten), namelijk dat Caroline van der Plas met de BoerenBurgerBeweging de Tweede Kamer in is geholpen  door een marketingbureau. 


Dat voor hun steun aan de veeteelt en megastalhouders betaald wordt door een handvol anonieme multimiljonairs. Maar marketingbureau Remarkable is ondermeer opmerkelijk (klik) omdat het bedrijf bijvoorbeeld 'Big Pharma'-exponent Bayer als klant heeft. Bovendien werken diverse mensen voor zowel Remarkable alsook voor BBB. Het is natuurlijk maar een gok maar ik denk dat 'de boeren' en 'het volk' niet weten dat zij door BBB te stemmen, niet alleen 'de elite' steunen maar zelfs 'Big Pharma'.  

Het komt bedroevend vaak voor dat mensen verbanden leggen waar die niet zijn; een duizenden jaren oude - en al lang achterhaalde - en ooit praktische maar nu vooral dierlijke manier van omgaan met de soms wat verwarrende wereld om ons heen. 

Janet Ossebaard (goed bevriend met onder andere ex-rapper Lange Frans) is er een sprekend voorbeeld van. Haar verzinsels (klik) - over graancirkels, buitenaardse wezen, de 'cabal', het koningshuis en dergelijke - zijn hooguit goed als concepten voor SF-boekjes die direct na uitgave bij de ramsj liggen en al vele malen onderuit gehaald. 

Deze mevrouw vraagt wanhopige kankerpatiënten niet alleen €70 per uur om hen met bepaalde 'energieën' van kanker te 'genezen' maar verspreidt ook graag allerlei racistische nonsens. Maar puur vanuit liefde en verbinding uiteraard.
O ja, blijkbaar weten wij allemaal dat vliegen overleden priesters zijn. 'kee Dan:

Politiek 'rechts' roept graag dat criminaliteit hard moet worden aangepakt. Gek genoeg vinden zij dat zijzelf en hun [schapen] aanhangers het recht hebben zich crimineel te gedragen. Met name bij de PVV zijn daar veel voorbeelden (klik) van te vinden.

Wat dat betreft volgen PVV'ers (en in hun kielzog FvD, JA21 en daarvoor de LPF en andere rechtse partijen) keurig de wetmatigheid van populisten: 'Beschuldig de andere partij waar je zelf schuldig aan bent'. Hoewel hij dat niet direct zo verwoordde, was dat een basis strategie van de PR man van Adolf Hitler, Joseph Goebbels. Helaas weten wij dat die strategie bijzonder succesvol was. En nog steeds trappen velen er in. 

Het is bijna alsof wij (u en ik natuurlijk uitgezonderd) graag in onzin en propaganda willen geloven.
Waarom wij liever afgaan op de woorden van volksmenners dan op feiten is een raadsel waarvan ik persoonlijk hoop dat er ooit een remedie tegen komt.