Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 31, 2022

Goed nieuws en kattenlog

Deze lolcat vraagt zich af of wij echt wel meer vrije tijd nodig hebben

'Jarenlang klaagden wij over te weinig vrije tijd.
Nu klagen wij dat wij alles al gezien hebben op Netflix'

Goed nieuws vind ik dat men weer meer ontdekt heeft over de cultuur van de Maya's. Dat oude volk had de gewoonte tanden te versieren met edelstenen. Pas kortgeleden is ontdekt (klik) dat dat niet alleen om esthetische redenen was. In de gebruikte lijm vond men resten van planten en kruiden met helende werking. De operaties aan de tanden waren dus vermoedelijk ook om hygiënische redenen en om tandbederf en infecties tegen te gaan. 

Vanaf dit plekje in de vensterbank keek Billy de Kat graag naar een duif die er rondliep en fladderde met een beschadigde vleugel. 


Wellicht een speelkameraadje dat Billy besloot niet op te eten. Billy overleed in november 2021 maar de duif komt nog regelmatig kijken of mijn kat er is. Om dan na een half uurtje - in mijn gedachten - teleurgesteld weg te fladderen.


======================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels