Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, september 16, 2011

Beledigen (Een verhaaltje)

Vanwege een niet geplande gebeurtenis die morgen waren zij beiden niet alleen erg bezweet maar ook was hij nu bijna te laat voor zijn werk.

Het was zeker tien minuten lopen naar de bushalte en - wellicht een beetje uit schuldgevoel - besloot zij hem een lift te geven, achterop bij haar op de fiets.

Hij hield een hand om haar middel, onder haar shirt en genoot van het gevoel van samentrekken van haar buikspieren bij elke rondgang van de pedalen.

De bus stond al klaar op de halte en hij mocht die bus niet missen. Zonder te wachten tot zij stopte sprong hij van de fiets. Het is dat hij in de lucht al rennende bewegingen maakte met zijn benen, anders was hij zeker gevallen.

De buschauffeur had het allemaal gezien en glimlachtte toen hij hijgend zijn kaartje tevoorschijn haalde.

Inmiddels was zij afgestapt en stond ze langs de kant bij het fietspad te wachten tot de bus zou optrekken om nog even een handkus naar hem te blazen.

Om haar te bedanken drukte hij een zoen op de ruit bij zijn zitplaats terwijl hij haar liefdevol aankeek. Hij wachtte met het afvegen van zijn lippen - die ruit smaakte vies! - met zijn mouw totdat zij uit het zicht was verdwenen want hij wilde haar niet beledigen.