Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 01, 2010

Stemwijzer

Natuurlijk is het verschrikkelijk wat die arme Chilenen is overkomen. Meer dan 700 mensenlevens vallen te betreuren. Nog steeds "maar" een percentage van het antal mensen (38.000!) dat dagelijks wereldwijd omkomt van de honger maar de verwoesting is compleet. Maar als ik eerlijk ben doet het mij niet zoveel, hoe erg het ook is. Misschien omdat het zo ver weg is en ik persoonlijk niemand ken die daar woont. Laten we wel wezen: Zuid-Amerika is gewoon heel ver weg.

In sommige landen mag je geen hout invoeren dat uit Zuid-Amerika komt en in veel landen is het verboden etenswaren in te voeren "vanwege slechte bacterieën en zo". Alsof die bacterieën niet slecht zijn in het land van herkomst en dat stuk hout niet gevaarlijk is wanneer het cadeau wordt gedaan aan een bevriend diplomaat wiens minnares secretaresse het gewoon in haar koffer kan meenemen.

Als we dan toch invoer moeten verbieden stel ik voor dat er een importbeperking komt op Amerikanen. Volgens sommigen (en nee, ik noem lekker geen bronnen. Zoek het zelf maar op, wie dat wil weten) hebben die namelijk een IQ dat zo'n 10 procentpunt lager ligt dan dat van de gemiddelde Europeaan.

De gemiddelde Europeaan is ook intelligent genoeg om zich uiteindelijk niet te laten leiden door populisten. Daar ben ik van overtuigd.

Dat Geert Wilders in juni de verkiezingen wint is net zo waarschijnlijk als het ontdekken van een weeshuis, gerund door paters en/of nonnen, waar nooit kindermisbruik heeft plaatsgevonden. Of de ontdekking van een politie-agent die een aangifte kan intypen met meer dan twee vingers.

Wie stemt er nu op een man die roept:"Stem op mij want er zijn veel buitenlanders in Nederland!"? Hij heeft inderdaad een punt. Er zijn inderdaad "veel" (wat is veel? 0,2 procent, 12 procent?) buitenlanders in Nederland. "Zie je wel!" roepen mensen dan "Wilders heeft gelijk!". Klopt. Maar ik heb lekker meer gelijk als ik zeg dat er meer stoeptegels in Nederland zijn dan buitenlanders. Dus "Stem op mij want er zijn veel stoeptegels in Nederland!"

Eigenlijk zou Blonde Geert een goede kans maken om te verschijnen in de liveshows van "De Nieuwe Uri Geller Show". Blijkbaar beschikt hij over een mentale kracht die mensen ertoe aanzet hun hersenen uit te schakelen en hun hoofd te laten vullen met zijn gedachtenkronkels. Maar al is de hypnotiseur nog zo goed, uiteindelijk wordt het "slachtoffer" wakker. Vaak zelfs zonder vingerknip.

Overigens is Blonde Geert niet altijd islamofoob geweest, getuige dit filmpje dat ik tegenkwam op Joop.nl

Weet U trouwens al op welke partij U overmorgen en/of op 9 juni gaat stemmen? (Letterlijk tussen haakjes: Wie heeft Nedap toestemming gegeven de burgers hun nieuwe stemcomputers te laten testen in de stembureaus die dag? Sinds wanneer mag een commercieel bedrijf haar waren prijzen in een stemlokaal op verkiezingsdag? Dan heb ik nog liever een mevrouw van Douwe Egberts die een nieuwe koffiezet-methode komt demonstreren...).

Als U ook vindt dat studiefinanciering geldverspilling is en Nederland al meer dan voldoende hoger opgeleiden heeft én vindt dat uitsluitend jongelui met vermogende ouders mogen studeren dan stemt U natuurlijk PVDA, D66 of VVD. Dat zijn tenslotte partijen die vinden dat wij allemaal solidair moeten zijn met onszelf en niet met anderen. Wie ook vindt dat "iemand er wat aan moet doen maar ik heb geen idee waar het eigenlijk nu echt over gaat" stemt uiteraard PVV.

Op welke partij U ook stemt, ik raad U aan goed na te denken en niet uitsluitend af te gaan op krantenkoppen of de Stemwijzer.

De link van vandaag is naar de fotosite van Bimbotown met daarop foto's van ons optreden, begin vorige maand in Leipzig.

Deel dit stukje