Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, januari 15, 2015

Nederland moet worden verdedigd! Tegen wie of wat?

De plechtigheid bij het afscheid nemen van Bas gisteren was zoals het 'hoort'. Diverse mensen spraken mooie woorden en zijn vrouw (nu dus weduwe) haalde een laatste grap met hem uit: omdat hij er stiekem tussenuit was geknepen had zij haar haar kort laten knippen want hij had het liever lang. Symbolisch ook om aan te geven dat haar leven verder gaat zonder hem. Erg sterk, vond ik.

Tijdens de bijeenkomst deden de weergoden goed hun best ons te laten geloven dat de lente en de zomer waren overgeslagen ten faveure van de herfst: het regende pijpenstelen. Tot aan het moment dat men gesommeerd werd na het afscheid nemen de koffiekamer te verlaten want toen brak de zon door. En zo hoort dat.

Gistermorgen was ik eerst nog even voor mijn laatste bezoek aan haar bij de psychologe. Zij concludeerde dat het eigenlijk gewoon hartstikke goed gaat met mij: ik doe dingen waar ik vroeger bang voor was en lijk de lamlendigheid van mij te hebben afgeschud. En dat is goed. Toch?

Vanmorgen was ik bij de fysiotherapeut die na onderzoek en behandeling verklaarde: 'Als je nog wilt sporten zou ik het - gezien de kracht en soepelheid van de pezen rond je nieuwe heup en de pijn in je voet en onderrug - voorlopig nog maar even bij schaken houden.' Helder.

En ach, tijd die ik niet besteed aan sporten kan ik natuurlijk aan schrijven besteden: http://www.bravenewbooks/terrenceweijnschenk

Diverse verhaallijnen die op ingenieuze wijze worden verweven met het hoofdverhaal, onverwachte plotwendingen, een schitterende cameravoering, prachtige belichting, een uitstekend verhaal en retegoed acteerwerk. Ja, wij zijn fan van de Zweeds/Deense misdaadserie 'The Bridge' (Broen/Bron). De serie is ook nog eens een goede reclame voor het vaak ontzettend goede werk dat de politie doet.

Na de lafhartige aanslag op medewerkers van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs van vorige week waarbij een (nota bene islamitische) gewonde politieman werd afgeknald als een eendje op de kermis, riepen velen dat 'het' 'de schuld' was van 'de Islam'. Klinkklare nonsens natuurlijk want Tristan V. en Anders Breivik waren blanke christenen en 'dus' zouden alle christenen laffe agressieve idioten zijn.

Breivik schoot bijzonder lafhartig kinderen dood op een bijeenkomst van socialisten 'want dankzij die Marxisten moeten wij bang zijn voor islamisering!' Volledig geflipt natuurlijk maar dat is niet uit te leggen aan mensen die nu vinden dat alle moslims dood moeten omdat er wereldwijd een paar duizend zijn die er extremistische gedachten op na houden.

Bijvoorbeeld in Lybië waar ene Khadaffi aan de macht was. Onder zijn leiding werden vrouwen beschermd tegen gedwongen huwelijken en hoefden zij geen burka te dragen. De door 'het vrije westen' gesteunde rebellen joegen hem op en vermoordden hem en vervingen zijn wetten door wetten gebaseerd op de islamitische Sharia. Inderdaad: Amerika en haar bondgenoten boden (militaire en economische) steun aan moslimextremisten.

Niet alleen onder moslims vind je trouwens extremisten.

Tel eens het aantal christenen dat vindt dat hún God (alsof iemand een opperwezen kan bezitten. En dat opperwezen dat toelaat.) de enige ware is en zij dús iedereen die dat niet vindt geweld mogen aandoen.

Kapitalisme is natuurlijk óók een ideologie en is verantwoordelijk voor vele doden. Ja, mensen gaan dood van de honger en de enige oorzaak is dat er mensen zijn die meer geld willen hebben dan andere mensen. Ook in dit geval gaan er mensen dood vanwege een ideologie. Kapitalisten verdedigen zich achter het mantra: 'Ja maar, het is niet mijn schuld dat die mensen doodgaan maar het is de wil van God de vrije markt!' Dat is natuurlijk gewoon een hele grote hoop stierepoep want met een heleboel geld (een miniem percentage van wat wereldwijd aan wapens of reclame wordt uitgegeven is voldoende om honger uit te bannen) is het probleem op te lossen. Maar het gebeurt niet omdat er mensen zijn die vinden dat zij het recht hebben zichzelf te verrijken ten koste van anderen. Om een of andere reden verschuilen zij zich achter het politieke dogma: 'vrijheid van meningsuiting'.

Het zou allemaal gaan om het verdedigen van die o zo geliefde vrijheid van meningsuiting. Alsof je tegenwoordig vrij bent om te zeggen dat het allemaal de schuld is van 'die vuile christenhonden'. Willen wij écht leven in een wereld waarin je mag zeggen wat je wilt zolang het maar de mening van de meerderheid weerspiegelt?

Zelf heb ik overigens geen moment geloofd dat de twee ontspoorde broers levend gearresteerd zouden worden maar zich uiteindelijk zouden opsluiten in een of andere loods die vervolgens doorzeefd zou worden door aangesnelde politie-agenten die geen zin hadden tegen een kogel op te lopen en daarom maar de loods van afstand zouden doorboren met kleine stukjes lood. Al was het maar omdat ook politie-agenten erg boos worden wanneer een collega wordt vermoord. Welnu, het werd dus een drukkerij.

Er is één positief iets te melden over de aanslagen die er ook uitvloeiden: mensen en organisaties van verschillende religieuze achtergrond zijn het erover eens dat zij nader tot elkaar moeten komen en voortaan moeten samenwerken om het aantal excessen tot een minimum te beperken. En dat is goed. Heel goed. Zouden de daders beseffen dat hun acties een averecht effect hebben bereikt, behalve bij domme mensen?

Dezelfde dag dat de aanslag in Parijs in alle kranten stond kwam ook het bericht dat een blanke Duitse verpleegkundige zeker 30 patiënten had vermoord. Betekent dat dat wij bij opname in het ziekenhuis voortaan extreem bang moeten zijn voor blanke (en dus - volgens PVV-logica - christelijke) verpleegkundigen?

Dat is blijkbaar het liefst wat Geert Wilders wil. Hij heeft zich uitgesproken voor het invoeren van de politiestaat door op elke straathoek en op stations gewapende militairen te positioneren die ons moeten 'beschermen'. Mij doet dat denken aan een bijzonder enge periode uit het verleden van de mensheid en ik kan mij dan ook niet voorstellen dat de PVV nu stemmen krijgt van mensen die in staat zijn tot nadenken. Ik durf zelfs te stellen: iedereen die om deze reden op Geert Wilders en zijn bijzonder ondemocratische (u mag geen lid worden en er is geen bestuur) partij stemt is volkomen gestoord. Voor de duidelijkheid: de PVV (lees: Geert Wilders) wil sterk bezuinigen op Defensie én meer gewapende jongelui in het leger hebben.

Wilt u echt op elke straathoek een jongeman zien met een geweer voor wie het VMBO (voor onze geliefde Belgische meelezers: het laagste middelbare school niveau in Nederland) een moeilijke opleiding is? ('Opa, waarom staat er een hek om ons land heen?' -'Dat is om ons te beschermen tegen mensen die ons willen opsluiten, lieverd.')

Het Nederlandse Defensie apparaat heeft jongelui van niveau nodig om het land te verdedigen en te werken aan stabiliteit in de wereld en om te helpen bij grote rampen. Maar ja, dan moet jongelui nog eerst even worden uitgelegd wat het woord 'niveau' betekent. Kleinigheidje zou je zeggen.Kan Nederland een lans breken tegen Poetin en een paar spierballen laten zien in de vorm van een paar extra tanks tegen de duizenden waar Poetin over beschikt? Doet Poetin het dan in zijn broek van angst of van het lachen?

De VVD probeert weer kiezers weg te lokken bij de PVV door te vinden dat er meer militairen moeten zijn om ons te beschermen en dat politie-agenten krachtiger wapens moeten hebben en die ook eerder mogen gebruiken dan nu het geval is. Inderdaad: het is diezelfde VVD die al jaren vindt dat er best wat meer bezuinigd worden op defensie en politie. Maar ja, ook bij de VVD weet men dat burgers bijzonder kort van memorie zijn.

Natuurlijk is het fijn dat er goed getrainde jongens en meiden zijn die kunnen helpen wanneer er een dijkdoorbraak is. Maar wat moet Nederland met een vliegdekschip? Het land is letterlijk te klein om het apparaat te kunnen herbergen en nieuwe oorlogsdreigingen zijn er niet meer op het gebied van grond- of zelfs luchtgevechten maar meer op het gebied van indoctrinatie en het inbreken op onze infrastructuur. Met name op het gebied van computerbeveiliging heeft Nederland nog veel te leren. En hoe veilig is ons energienetwerk? En als een of andere onverlaat onze betalingssystemen saboteert, wat dan?

http://politiek.blog.nl/binnenlandse-politiek/2014/08/20/van-ojik-defensie-heeft-helemaal-geen-geld-nodig

Zelf denk ik niet dat er waar dan ook een regeringsleider is die zwaar onder de indruk is van ons militaire apparaat. Zelfs niet wanneer wij dat met 10 procent zouden vergroten. Wat denkt u? Is het misschien tijd om de boel eens om te draaien?
O, en intussen zijn er ook vandaag weer zo'n 35.000 mensen omgekomen van de honger. Niet dat dat iemand wat kan schelen.

Misschien moeten wij voortaan elke ochtend dit liedje even draaien. Gewoon, om de dag in alle rust te beginnen. Hier zijn Peter, Paul and Mary met Early Morning Rain: