Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 17, 2018

Meer vrije tijd nodig?

Jarenlang hield ik mij bezig met de mensen die mij het meest na staan dus was ik onbekend met het fenomeen 'rustig avondje TV-kijken'. Maar sinds ik 'alleen' ben blijven mensen mij vertellen welke programma's ik op de reguliere kanalen maar ook op 'streaming' diensten als Netflix niet zou mogen missen. Nu begrijp ik ook eindelijk waarom mensen zeggen dat zij meer vrije tijd nodig hebben: om alles te kunnen zien wat je op de beeldbuis zou willen zien, zijn 24 uren in een dag niet voldoende.

Alsof mensen niet meer een werpschijf overgooien in het park, niet meer voor de lol op een willekeurige bus stappen om te zien waar zij uitkomen, niet meer rustig naast elkaar zittend op de bank een boek lezen, niets meer doen met het idee om te werken aan gezinsuitbreiding, samen kletsen tijdens de afwas, bordspellen spelen of gewoon maar een avondje zitten te filosoferen. Ouders èn kinderen halen hun informatie niet meer bij elkaar maar bij mensen die zij niet kennen.

Persoonlijk besteed ik mijn tijd graag aan nadenken. Over het volgende bijvoorbeeld:

Zelfhulp boeken zijn verrassend vaak gericht op het worden van 'Een succesvolle jonge zelfbewuste (zaken) vrouw. ' De meesten zal dat niet eens opvallen maar - en de vaste lezers weten dit - mijn hoofd maakt van zo'n observatie een 'zelfstandig nadenk-momentje'; waarom zou iemand 'vrouw' moeten zijn?  Waarom zou iemand zaken moeten doen? Waarom zou iemand jong moeten zijn? Waarom zou iemand 'zelfbewust' moeten zijn en wat is dat eigenlijk? En - misschien wel de interessantste vraag:  waarom zou iemand succesvol moeten zijn en wat is 'succes' eigenlijk? Is dat 'veel geld hebben '? Is het 'veel vrienden hebben'? Is het 'de beste zijn in een bepaalde tak van sport'? Dus iemand die op 27 mensen na als allersnelste ter wereld 50 meter lang Johnny Weismüller kan spelen stelt niets voor maar iemand die zo hard in rustig water kan zwemmen dat-ie 'Tarzan' achter zich zou laten is wél succesvol?

Ik vind het leuk om mijn geest scherp te houden. Afstompen kan altijd nog.

===============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/